• DOLAR 32.591
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2497.251
  • ...
Halkın elektrik kesintilerine olan tepkisi dinmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır şehir merkezi ve kırsalında aşırı elektrik tüketiminden dolayı, gerek TEİAŞ Trafo merkezlerindeki trafo yüklerinin maksimum seviyeye çıkması, gerekse dağıtım hatlarının kapasitelerinin üstünde yüklenmelerini bahane gösterip elektrik kesintilerine yasal kılıf bulunduktan sona Diyarbakır halkı adeta karanlığı gömüldü. Yapılan elektrik kesintileri tepki gösteren Diyarbakırlılar, Ofis Bağlar kavşağında lastik yakıp elektrik kesintilerini protesto etti.
 
Merkez Bağlar ilçesi Cemiloğlu Caddesi`nde yapılan protesto eyleminde lastiklerin yakılması yanı sıra, araçların gidiş ve gelişleri ise göstericiler tarafından engellendi.
 
Diyarbakır halkı, sık sık kesilen elektrik sorunları nedeniyle Diyarbakır Valisinin sessiz olmasının manidar olduğunu belirterek, normal esrar ve siyasi olaylarda basın açıklaması yapması bilen Vali`nin halkın en doğal hakkı olan elektrik kesintileri karşısında sessizliğini anlamanın olmadığını dile getirerek Valinin işi siyaset değil halka hizmet olduğunu söyledi.
 
Elektrik kesintilerini protesto eden eylemciler, sık sık kesilen elektrik kesintilerinden dolayı bu eyleme başvurduklarını belirterek, DEDEŞ`ı istifaya çağırdılar.
 
Olay yerine gelen polis ekipleri ise eylemcileri tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı. (Osman İçli-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir