• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Van’da kaç Coronavirus (Covid 19) vakası var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan açıklamada Coronavirus’te Van’daki son durum şu şekilde:

“Toplam Covid-19 vaka sayısı 503, taburcu olan toplam hasta sayısı 450, Tedbir amaçlı karantinada olan toplam 70 bin kişi, tedbir amaçlı karantinası hala devam eden 19 bin kişi, ölü sayısı 10”

Virüsün ilçelere göre dağılımının da paylaşıldığı açıklamada, Başkale İlçesi; Örmetaş, Albayrak, Ekecek, Gedikbaşı Mahalleleri, İpekyolu İlçesi; Ortanca Mahallesi, Özalp İlçesi; Eğribelen Mahallesi, Saray İlçesi; Keçikayası, Kazlıgöl Mahalleleri, Edremit İlçesi; Eminpaşa Mahallesi’nde 5 ev, Gürpınar İlçesi; Taşdöndüren Mahallesi, Tuşba İlçesi; Gendelova, Kozluca ve Yalınağaç Mahallelerinde karantinanın devam ettiği belirtildi.

Valilik ayrıca; “Ülkemizde pandemi ile mücadele kapsamında alınan önlemler sonrası olumlu neticeler elde edilirken, normalleşme adımları da atılıyor. Ancak ilimizde özellikle izolasyon kuralları ve yasakların ihlal edilmesinden dolayı Covid-19 vakaları görülmektedir. Riskin farkında olarak tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam edelim. Sosyal mesafe, maske ve hijyene özen gösterelim.” uyarılarında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir