• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Yar Der`den mülteciler için  `Ensar` olma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Merkezi Şanlıurfa`da bulunan Yar Der Akçakale şubesi, Akçakale halkına seslenerek "Savaş sebebiyle ülkemize sığınıp bir nevi muhacir olan Suriyeli sığınmacılara Ensar olma zamanıdır" açıklamasında bulundu.

 

Günlerdir yapılan tespitlere göre ilçede bulunan yüzlerce Suriyelinin kamp dışında kira karşılığında evlerde kaldıkları ifade edilen açıklamada, "Evlere yerleşen mültecilerin, bu kış ayında ne bir battaniye ne yorgan ne de ısınacakları bir şeylerinin olmadığı tespit edilmiş olup verdikleri kiranın da en azının 300 lira olduğu görülmüştür. Bazı evlerde ise tespit etmiş olduğumuz bir ailenin 24 kişi olduğu bu ailenin de bakanı bir yaşlı amca olup çoğunluğun çocuk ve kadınlardan oluştuğu görülmüştür. Bunların ödediği kira ise 400 lira hayırsever komşular aracılığıyla geçinen ailenin erkekleri ise Suriye de savaşıyor" dedi.

 

Fadi Ahmet adlı bir Suriyelinin, "Bizler yaklaşık bir aydır akrabamızda kalıyorduk ancak bunun böyle devam etmesinin uygun olmadığını görünce kendimize ait bir ev kiraladık. Şu an ben ve amcam oğlu bir evde yaşıyoruz. Çoluk çocuk oturduğumuz ev iki odalı ve kirası 400 TL. Bir piriket hanede aldığımız 15 TL ile geçiniyoruz" şeklindeki sözlerine yer verilen açıklamada, Akçakale halkına seslenilerek "Bu aileleri görmezden gelemeyiz ve bir an önce bu ailelere yardım ulaştırmalıyız. Kendimizi bu insanların yerine koymamız gerek ve sahabeyi örnek almamız gerekir. Onlar Muhacir bizler Ensar olmalıyız" denildi.

 

Açıklamada son olarak yardım kampanyasına dahil olmak isteyenlerin 05414282265, 05446211747 nolu telefonlardan Yar Der ile iletişime geçme çağrısı yapıldı. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir