• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Evlat nöbetindeki baba: HDP'liler evime gelip fotoğrafımı çekip, tehdit etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Evlat nöbetindeki aileler, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önündeki eylemlerini 275'inci günde de sürüyor.

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan HDP Diyarbakır İl Binasının önünde PKK tarafından kaçırılan çocukları için evlat nöbeti tutan ailelerden Ömer Tokay, HDP Gençlik Kollarından bazılarının 2 gün önce evine geldiğini, fotoğrafını çekildiğini ve tehdit ettiklerini ileri sürdü.

Tüm hava şartları ve Coronavirus'e rağmen evlat nöbetini sürdüren aileler zaman zaman HDP'lilerin saldırılarına, hakaretlerine ve tehditlerine rağmen eylemlerini sürdürüyor. Tek amaçlarının çocuklarına kavuşma olan aileler PKK ve HDP'liler tarafından kandırılarak kaçırılan çocukların dönmesini istiyor.

Oğlu Mehmet için yaklaşık aylardır nöbette olduğunu belirten baba Tokay, 2 gün önce evine gelen HDP Gençlik Kolları tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Tokay, "Oğlum Mehmet için 275 gündür buradayız. HDP'liler 6 Temmuz 2011'de çocuğumu piknik bahanesiyle kandırarak dağa kaçırdılar. 2015-2016'da da büyükşehir belediyesi HDP yönetiminin elindeyken de çocuğum için eylem yapmıştım. 2 gün önce HDP Gençlik Kollarından bazıları evimin önüne geldiler ve benim fotoğrafımı çektiler. Fotoğrafımı çekerken bana; 'Seni üstlerimize hatırlatacağım.' diye tehdit ettiler." dedi. 

Oğluna teslim olması için çağrıda bulunan baba Tokay, şunları söyledi: "Oğlum 13 kişi dağdan kaçıp evine geldi. Sen evde olmayınca bizim huzurumuz kalmadı. 9 yıldır bayramı sensiz yapıyoruz. Kardeşlerin seni çok seviyor. Sürekli seni bana soruyorlar. Oğlum kaç gel seni çok özledik. Kaç gel." (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir