• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
`Peygamberimize ne ölçüde uyduğumuzu gözden geçirelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mevlid Kandili`ni nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Cizre Müftüsü M. Sami Yıldız, Ocak 2013 Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gecenin Alemlere Rahmet olarak gönderilen; sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörü timsali olan Hz. Muhammed`in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1442. yıldönümü olduğunu ve gecenin asırlardan beri Müslümanlar tarafından "Mevlit Kandili" adı ile kutlandığını ifade etti.
 
Bu gece, tüm insanlık için en güzel örnek olarak takdim edilen Peygamberimizin rehberliğine ne ölçüde uyduğumuzu yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini belirten Müftüsü Yıldız, düzenlenecek mevlit programlarına tüm ilçe halkını davet etti.
 
Müftü Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu vesile ile hem alemlere rahmet olarak gönderilen Resulü Kibriya efendimizi hatırlamak ve hatırlatmak, onun güzel ahlakından örnekler vermek, halkımızla böyle maneviyat dolu bir ortamda kucaklaşmak için, ilçe merkezinde başta İnsanlığın ikinci babası olarak geçen Hz. Nuh`un kabrinin de bulunduğu Hz Nuh Camiinde, diğer merkez camilerimizde ve köy camilerimizde, ayrıca Müftülüğümüzce belirlenecek belli başlı Kur`an Kurslarımızda hem öğrencilerine hem de kurslara komşu bayanların istifadesi için mevlit kandili programları düzenlenecektir.
 
Bu nedenle imkanı olan tüm vatandaşlarımızı camilerde düzenlenecek olan programlara katılmalarını diler ve bu gecenin efendiler efendisinin ruhuna uygun, Allah Teala`nın kabul edeceği bir şekilde idrak edilmesini temenni eder, bütün insanlığın barış, huzur ve doğruyu bulmasına vesile olmasına Hz. Allah`tan dilerim." (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir