• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
CEZA ÖĞRETMENE MESAJ CUMHURBAŞKANINA!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Zeki Aras

Mersin'de İskilipli Atıf paylaşımı yapan öğretmen müfettiş incelemesiyle cezalandırıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda İskilipli Atıf Hoca için 'vatan haini' tanımlanarak skandala imza atıldı. Öğretmenin İskilipli Atıf Hoca için kullandığı alim tanımını suç sayan Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hazırladığı raporda alim ifadesini, “Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine hakaret” olarak nitelendirdi. Yaşanan skandalı gazetemize değerlendiren HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, İskilipli Atıf Hocanın hain değil İslam alimi olduğunu belirtilerek, Ülkenin önemli icra kurumlarının içinde halen İstiklal Mahkemelerinin zihniyetini taşıyanların olması üzüntü verici olduğuna vurgu yapıldı.

“İSTİKLAL MAHKEMELERİNİN ZİHNİYETİNİ TAŞIYANLARIN OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ”

Verilen skandal cezanın ülkenin zihin kodları noktasında çok değişmediğinin işareti olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, “2012 yılında Ak Parti'nin hükümeti tarafından İskilipli Atıf Hocanın itibari iade edilerek ismi Çorum Devlet Hastanesi'ne verildi. Bundan sekiz yıl sonra merhum Atıf Hocaya "İslam alimi" dediği için bir eğitimci ceza alabilmektedir. Üstelik cezayı veren İl Milli Eğitim müdürü de yine AK Parti hükümetinin atadığı müdür. Ülkenin önemli icra kurumlarının içinde halen İstiklal Mahkemelerinin zihniyetini taşıyanların olması üzüntü vericidir. Bu durum, aslında zihin kodları noktasında Türkiye'nin çok da değişmediğini göstermektedir. Tektipleştirici, dayatmacı, ötekileştirici anlayış bu memleketin ve bu toplumun kaderi olmaktan çıkmalıdır.” şeklinde konuştu.

YALÇIN: MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SKANDALA İMZA ATTI

Memur-Sen Genel Başkanı Sen Başkanı Ali Yalçın yaşanan skandalla ilgili yaptığı açıklamada, “Mersin Milli Eğitim’e göre İskilipli Atıf Hoca alim değil hain! Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü skandala imza attı. Hukuka aykırı uygulamaları eleştiren Şube yöneticimizi cezalandırmak isterken, akıllara durgunluk veren bir icraata imza atıldı'' sözleriyle verilen kınama cezasına tepkisini gösterdi.

“BİR KEZ DAHA HAYKIRIYORUZ Kİ, İSKİLİPLİ ATIF HOCA HAİN DEĞİL ALİMDİR”

İskilipli Atıf Hoca’ya ‘İslam alimi’ denilmesinin suç sayılmasına tepki gösteren Eğitim Bir Sen Mersin Başkanı Abdullah Çelik, “Bu karar Kel Ali’lerin uyduruk İstiklal Mahkemeleri’ndeki hukuku ayaklar altına alması kadar ağırdır. İskilipli Atıf Hoca’nın kemikleri sızlatılmıştır. Bir kez daha haykırıyoruz ki, İskilipli Atıf Hoca hain değil alimdir” dedi.

EĞİTİM BİR-SEN: TARİHİ GERÇEK TERS YÜZ EDİLMİŞTİR

Eğitim Bir Sen resmi sayfasından olayla ilgili yapılan açıklama da 'İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün şikayetiyle başlatılan soruşturma ve müfettişler tarafından hazırlanan rapor sırf ceza verebilmek adına paylaşımın çarpıtılması ve fırsata dönüştürülmesi' şeklinde yorumlandı. Söz konusu raporda, İskilipli Atıf Hoca'nın ‘vatana ihanet’ suçlamasıyla idam edilmiş bir kişi olarak tanımlandığı ve bu durumun tarihi gerçekliği ters yüz etme anlamına geldiği vurgusu yapıldı. Skandal karara yönelik tepki metninde, ''Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İskilipli Atıf Hoca’nın vatana ihanetten değil, şapka kanununa muhalefetten yargılanarak idam edildiğini bilmiyorsa, bu durum, Mersin’de eğitimi hangi bilgi seviyesindeki insanların yönettiğini ortaya koyması bakımından bir fecaattir. Biliyor ama sırf ceza vermek için tarihi gerçekliği çarpıtıyorsa, bu, Mersin’de eğitim çalışanlarının nasıl bir mobbing ortamında çalıştığının göstergesidir'' denildi ve ''Bir insanın âlim olup olmadığına ve milletin vicdanında yerinin neresi olduğuna karar vermek İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün uhdesinde değildir. Bu tür tarihi olayları ve kişilikleri kendi kötü emellerine alet etmek de yöneticilik ahlakıyla bağdaşmamaktadır' ifadeleri kullanıldı. 

“SIRF CEZA VEREBİLMEK İÇİN FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ”

Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik ise, “Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü skandal bir soruşturma raporuna ve mahkeme beyanına imza atmıştır. Eleştiriye zerre kadar tahammülü olmayan İl millî eğitim müdürlüğü, atama ve mal-hizmet alımları işlemleri başta olmak üzere, hukuka ve liyakate aykırı uygulamaları eleştiren Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 No’lu Şube yönetimini cezalandırmak isterken, akıllara durgunluk veren bir icraata imza atmıştır. İl millî eğitim müdürlüğü, şube yönetim kurulu üyemizin sosyal medya hesabındaki İskilipli Atıf Hoca’ya yapılan haksızlığı ve hukuksuzluğu gündeme getiren paylaşımını üzerine vazife alarak disiplin soruşturmasına konu etmiş, müfettişler eliyle hazırlattığı raporda sırf ceza verebilmek için fırsata dönüştürmüş, paylaşımı da çarpıtmıştır.” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMİ HANGİ BİLGİ SEVİYESİNDEKİ İNSANLARIN YÖNETTİĞİNİ ORTAYA KOYMASI BAKIMINDAN BİR FECAATTİR”

“Soruşturma raporunda, İskilipli Atıf Hoca, “vatana ihanet suçlamasıyla idam edilmiş” bir kişi olarak tanımlanarak tarihî gerçeklik ters yüz edilmiştir.” diye konuşan Çelik, “Yine aynı paylaşımda İskilipli Atıf Hoca hakkında ‘İslam âlimi’ denilmesi, il millî eğitim müdürlüğü tarafından zorlama yorumlarla “Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine hakaret” olarak nitelendirilmiştir. Raporda, “paylaşım içeriğinde geçen ve İstiklal Mahkemelerince vatana ihanet suçlamasıyla yargılanarak idam edilen İskilipli Atıf Hocaya ‘İslam âlimi’ göndermesi yapması, bu göndermenin Atatürk’ün vefat yıl dönümünde yapılmış olması, Cumhuriyet değerlerine bağlı toplumun büyük bir kesiminde Atatürk’e hakaret ve saygısızlık olarak algılanmasına sebep olduğu” ifadelerine yer verilmiştir. Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İskilipli Atıf Hoca’nın vatana ihanetten değil, şapka kanununa muhalefetten yargılanarak idam edildiğini bilmiyorsa, bu durum, Mersin’de eğitimi hangi bilgi seviyesindeki insanların yönettiğini ortaya koyması bakımından bir fecaattir. Biliyor ama sırf ceza vermek için tarihi gerçekliği çarpıtıyorsa, bu, Mersin’de eğitim çalışanlarının nasıl bir mobbing ortamında çalıştığının göstergesidir.” şeklinde konuştu.

“YÖNETİCİLİK AHLAKIYLA BAĞDAŞMAMAKTADIR”

Çelik son olarak şunları söyledi: “Raporda yer alan, ‘devletin resmî görüşünden farklı olarak İskilipli Atıf Hoca hakkındaki ‘İslam âlimi’ görüşünün devletin temel değerlerinin tamamına karşı olmak anlamına gelmeyeceği’ ibaresi de hukuki ve ilmî yönden hayret vericidir. Devletin resmî görüşü olamaz. Demokratik bir hukuk devletinde devlet, görüşler ve inanışlar karşısında yansız olmak zorundadır. Devletin resmî bir görüşü olursa vatandaşları karşısında yansızlığını yitirir, taraf olmakla kalmaz, diğer bütün görüşleri baştan mahkûm etmiş olur. Bu nedenle devletin de devletin memurları olan müfettişlerin de herhangi bir konuda devletin resmî görüşü olduğunu ileri sürme, buna dayanma veya savunma hakları yoktur. Bir insanın âlim olup olmadığına ve milletin vicdanında yerinin neresi olduğuna karar vermek bir İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün uhdesinde değildir. Bu tür tarihî olayları ve kişilikleri kendi kötü emellerine alet etmek de yöneticilik ahlakıyla bağdaşmamaktadır.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin'de görevli bir eğitimcinin sosyal medya hesabından 10 Kasım günü yaptığı, “Bugün eksen kaymasının Nirvanaya ulaştığı bir gün!! Bazı arkadaşlarımızın paylaşımlarının İskilipli Atıf Hoca’nın ve bir çok İslam aliminin mezarda kemiklerini sızlattığını görüyor gibiyim… Yazık çok yazık” paylaşımı suç saymıştı. Söz konusu eğitimciye kınama cezası verilmesine hükmetti.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN "İSKİLİPLİ ATIF HOCA" SÖZLERİ

Yaşanan bu skandal gelişme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar önce İskilipli Atıf Hoca için kullandığı iade-i itibar sözlerini getirdi. Erdoğan, “Şimdi size birini anlatacağım. Bu çok önemli Ali Çetinkaya. Bu ismi hiç duydunuz mu? Şimdi lakabıyla söylüyorum: Kel Ali Cellat Ali. Şimdi tanıdınız mı? Ben size kim olduğunu söyleyeyim. Bu Ali Çetinkaya, merhum Çorumlu İskilipli Atıf Hoca'mızın idamına karar veren hakim. Savcı İskilipli Atıf Hoca'mızın 3 yıl hapsini istedi. Ali Çetinkaya, bakın burası çok önemli şahitlerin bilahare dinlenmesine diye karar verdi. Şahitleri idamdan sonra dinliyor öncesinde dinlemiyor. Böyle adalet olur mu? Ankara saman pazarında Hocayı astırdı. Şimdi bu Ali Çetinkaya nereden çıktı? Onu söyleyeyim Ankara’daki CHP'li Yeni Mahalle Belediyesi 3 Mayıs 2011'de bir karar aldı. İskilipli Atıf Hoca'mızın katili işte bu Ali Çetinkaya'nın ismini bir parka verdi. Adeta Çorum'la alay edercesine bu ismi verdi." ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir