• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Chicago'daki siyahi Floyd yanlısı protestolarda 2 kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

46 yaşındaki Afro- Amerikalı George Floyd'un Minneapolis'te bir polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolar ülke çapına yayılmış durumda.

Protestolarda yaşanan ilk ölüm haberleri de Illinois eyaletindeki Chicago şehrinden geldi. Protestolar ve yağma Chicago'nun kuzey, batı ve güneyine yayıldı.

Illinois Valisi Jay Robert  Pritzker, yaptığı açıklamada, protestolara karşılık 250 Illinois Ulusal Muhafız Birliği ve 300 Eyalet Polis Teşkilatı görevlendirdiğini duyurdu.

Cumartesi günü saat 9'dan akşam 6'ya kadar Chicago'da uygulanan sokağa çıkma yasağı, bütün otobüs ve tren hizmetlerinin gece boyunca durdurulmasıyla yürürlükte kaldı.

Chicago ile çevresinde ve banliyölerdeki protestolar üçüncü günü geride bıraktı. Gösterilerde şu ana kadar 2 kişinin öldüğü, 60 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Minneapolis polis memuru Derek Chauvin, dizini Floyd'un boynuna sekiz dakika bastırmış ve ölümüne neden olmuştu. O anlara ait videonun hızla yayılmasının ardından protestolar ertesi gün Minnesota, Minneapolis'te patlak verdi ve hızla ABD'ye yayıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir