• DOLAR 32.534
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2429.489
  • ...
BM'den Yemen'e acil fon çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Genel Sekreteri Guterres, Yemen için düzenlenen online bir konferansta yaptığı konuşmada Yemen'deki insanlık krizine dikkat çekti.

Guterres, "Mevcut insani acil durumun yanı sıra Yemen'de Covid-19 ile mücadele etmek için acil eylem gerekiyor. Salgın, insani çalışmaların Yemen'e ulaşmasını daha da zor ve tehlikeli hale getiriyor." dedi.

"Virüsle savaşmak ve sağlık sistemlerini güçlendirmek için yeni halk sağlığı programları geliştirirken, halihazırda devam etmekte olan büyük insani yardım operasyonlarını da korumalıyız."  diyen Guterres, "Zaten bir başlangıç ​​yaptık. Ülke çapında hızlı müdahale ekiplerini destekliyor, gerekli malzemeleri temin etmek ve milyonlarca insana bilgi akışını sağlamaları için sağlık çalışanları ve topluluklarıyla birlikte çalışıyoruz. Ama çok daha fazlasını yapmalıyız. Bu nedenle daha fazla fon gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bu yılın başından bu yana Yemen'e herhangi bir fon gönderilmedi. Yardım ajansları, Covid-19 ile mücadele programları da dahil olmak üzere Haziran'dan Aralık ayına kadar temel ihtiyaçları karşılamak için 2,41 milyar dolara kadar ihtiyaç duyacaklarını tahmin ediyorlar.

Yetkililer, Yemen'deki 41 büyük BM yardım programından 30'dan fazlasının, fazladan fon sağlanmadıkça önümüzdeki birkaç hafta içinde kapatılması gerekeceğine dikkat çekiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir