• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Bingöl İl Özel İdaresi araç filosuna 25 yeni araç dâhil etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valiliği himayelerinde İl Özel İdaresi araç envanterine eklenen 5 Beko Loder, 3 Loder, 3 Greyder, 2 Ekskavatör, bir Çöp Toplama Aracı, bir Vidanjör, bir Tır, 5 '4x4' araç ve 4 binek aracı İl Özel İdaresi araç parkında düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

İl Özel İdaresi araç parkında yapılan törene; Vali Kadir Ekinci, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Enes Üçgül, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Basatemur ve meclis üyeleri ile İl Özel İdare personeli katılırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ile AK Parti Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek de törene videokonferans ile katıldı.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, törende yaptığı konuşmada, yeni iş makinelerinin ve araçların ilimize ve insanımıza hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Coronavirus ile mücadele kapsamında 1 Haziran itibariyle yeni normal ve kontrollü sosyal hayatın ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Vali Kadir Ekinci ise Coronaviruse karşı verilen mücadelede alınan kararlara uyan, sürecin sükunetle atlatılması için büyük bir uyum içinde evlerinde kalan, zorunlu olmadıkça çıkmayan, sosyal mesafe, maske takma ve hijyen gibi kurallara uyarak daima yanımızda olan değerli hemşehrilerine teşekkürü bir borç bildiğini söyledi.

Vali Ekinci, "İl Özel İdaremiz bünyesine katılacak 16 iş makinesi ve 9 binek aracın açılış töreni için bir aradayız. Yakın uzak demeden memleketin tamamına hizmet sunan İl Özel İdaremiz bir yandan bu hizmetlerini daha etkin, verimli ve hızlı götürebilmek için yaz kış demeden çalışırken bir yandan da hizmet kalitesini arttırmak ve hizmet erişimini daha az maliyetle gerçekleştirmek için araç filosunu yenilemektedir.  Bu tedbirler kapsamında, 13 milyon 720 bin 704 TL maliyetle idaremize kazandırılan 25 aracın ilimize ve insanımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Ekinci konuşmasını şöyle sürdürdü. "İl özel idaremizin sorumluluk alanında 325 köy, 817 mezra ve buralarda ikamet eden 91 bin 858 vatandaşımız bulunmaktadır. Aynı şekilde bu sorumluluk alanı 3 bin 400 km birinci derece yol ağına sahiptir. Bugün araç envanterimize katacağımız 5 Beko Loder, 3 Loder, 3 Greyder, 2 Ekskavatör, bir Çöp Toplama Aracı, bir Vidanjör, bir Tır, 5 4x4 araç ve 4 binek araç ile birlikte araç parkımızda 124'ü iş makinası, 74'ü binek araç olmak üzere toplam 198 aracımız olacaktır. Başarılı bir kırsal kalkınma için, ilimizin en ücra köşesini yaşanabilir alan kılmak için bu araçlara ihtiyacımız var. Allah iyi günlerde ve hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin."

Törene videokonferans ile katılan AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek de şunları söyledi:

Hamdolsun dünden bugüne Bingöl kırsalında çok güzel değişiklikler oldu. İnsanımıza çok kaliteli hizmetler sunuldu. Göreve geldiğimizden bu yana SODES kapsamında yapmış olduğumuz projelerle kırsalda yaşayan 325 köy, 817 mezra ve yüz bine yakın vatandaşımıza hizmet götürdük. Bu kapsamda alınan araçların Bingöl'ümüze hayırlı olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Artık en ücra köyümüze dahi çok rahat ulaşım sağlayabiliyoruz. Bu yapılan hizmetler noktasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Bakanlarımız ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

"Son 18 yılda kırsala çok büyük yatırım yapıldı"

Törene video konferans ile bağlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise "İl Özel İdaremizin kapasitesini güçlendiren son derece önemli yatırımların açılışını yapıyoruz.  İnşallah bugün kazandığı bu yeni ekipmanlarla iş makineleriyle hizmetlerini artırarak devam ettirecek. Bir taraftan da hükümetimizin KÖYDES kapsamında diğer programlar ile özel idaremize sağladığı finansal imkânlarla bütün bunlarla İnşallah önümüzdeki süreçte çok daha etkili hizmetler göreceğiz. Son 18 yılda kırsala çok büyük yatırım yapıldı. Özellikle Bingöl gibi kırsal alanı geniş çok sayıda köyü, mezrası olan ve yıllar yılı hizmet alamamış bölgelerimiz bu dönemde çok farklı bir standarda kavuştular. Bunun sosyal hayata, kültürel hayata, ekonomik hayata çok büyük etkileri oldu. Bugün çok şükür Bingöl'ü birçok ille mukayese ettiğimizde belli bir standarda gelmiş durumdayız. Özel idaremizin bu araç alımında Sayın Valimizin çok güzel bir çalışması oldu. Bütün teknik arkadaşlarla İl Genel Meclisi Başkanımız ve il genel meclisi üyelerimizin tabi burada büyük katkısı var. Huzurunuzda hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kadir Ekinci ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek 25 iş makinesini vatandaşların hizmetine sundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir