• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Adıyaman semt pazarları 45 gün sonra yeniden açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pazarcı esnafı pazarın kurulmasından memnuniyetini dile getirirken vatandaşlarda pazarların olmadığı süre içerisinde marketlerin yüksek fiyatlara ürün satmasından şikâyet etti.

Adıyaman Semt Pazarcıları Başkan Yardımcısı Kadir Menteş, Bundan yaklaşık iki ay önce Covid-19 nedeniyle kendileri ve halkın sağlığının tehlikeye girmemesi için kapatma kararı aldıklarını belirtti.

"Bizler bu süreçte belediye ve Sağlık Bakanlığımızla sürekli irtibat halindeyiz"

Gelinen süreçte duyulan ihtiyaçtan dolayı, pazarları yeniden kurduklarını söyleyen Menteş, "Sosyal mesafe kurallarına uyarak, hijyene dikkat edip, maskelerimizi takıyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan ricamız kendilerinin ve bizim sağlığımız için pazara fazla geç gelmemeleridir. Erkenden gelip alışverişlerini yapsınlar. Bizler bu süreçte belediye ve Sağlık Bakanlığımızla sürekli irtibat halindeyiz. Gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız da maskelerini takmadan pazara gelmesinler." dedi.

"Pazarın kurumasıyla fiyatlar düştü"

Sebze satışı yapan pazarcı esnafı Hacı Ali Kara, pazarların olmadığı süre içerisinde mahalle aralarında gezerek satış yapmanın Covid-19 bulaşma riskini daha da artırdığına değinerek, "Pazar kurulmadan önce pazarcılar sokaklarda satış yapıyordu. Bu durum daha sıkıntılıydı. Sosyal mesafe yoktu. Şu anda pazarda bütün tezgâhlar arasında sosyal mesafe var. Gerekli önlemlerimizi aldık. Müşterilerimizin güvenli bir şekilde pazarlara gelmesi, bizim açımızdan iyi olur. Pazarların kurulmasıyla beraber fiyatlarda düşüş yaşandı. Sebze ve meyvelerde kilo başına 1 ile 1 buçuk lira arasında düşüş yaşandı. Pazar kurulmadan önce 5 liraya aldığım domatesi şimdi 2 buçuk liraya satıyorum. Patlıcan, biber ve diğer ürünlerde düşüş yaşandı." ifadelerini kullandı.

 

"Vatandaş burada istediği ürünü alabiliyor"

Patates ve soğan sattığını belirten Abdurrahman Özdemir "Bizim içinde vatandaş içinde pazar daha iyidir.  Burada istediği ürünü alabiliyor. Ama pazarlar yokken bu imkân da yoktu. Burada hesabına ne gelirse onu alıyor. Marketle pazar arasında kıyas yapıldığında pazarda ürünlerin fiyatları 1 ile 1 buçuk lira arasında daha aşağıdır.

"Biraz mağdur olduk ama yeter ki bu salgın bitsin"

Ayakkabı satışı yapan Şerif Kapar, "Covid-19 nedeniyle 40 gündür evde oturuyoruz, yapacak bir şey yok. Biraz mağdur olduk ama yeter ki bu salgın bitsin biz 40 gün daha oturmaya razıyız. Bugün satış yapmaya başladık henüz bir rağbet görülmüyor." şeklinde konuştu.

"Bizler pazarcı esnafı olarak tedbirlerimizi aldık"

Pazar esnaflarından İsmail Erpak, "Pazarların açılmasıyla birlikte marketlerde ve mahalle arasında satışı yapılan ürünlerin fiyatları düştü. Bizler pazarcı esnafı olarak tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımız da tedbirlerini alarak çekinmeden alışveriş yapmaya gelebilirler." ifadelerini kullandı.

"Pazarların açılması iyi oldu"

Pazar alışverişine çıkan vatandaşalar yaklaşık iki ay boyunca pazarlar kurulmadığından dolayı istedikleri her ürüne rahatlıkla ulaşamadıklarını belirtti.

Alışveriş yapan Mehmet Yetmen " Pazarda her şey bol, burada istediğimiz her tür sebze ve meyveyi bulabiliyoruz. Mahalle arasında satış yapıldığı zaman istediğimiz her şeyi bulamıyorduk. Fiyat konusunda çok büyük değişiklik görmedim." dedi.

Mustafa Daş isimli vatandaş ise "Pazarlar yokken marketler uçuk fiyatlara satış yapmaya başladı. Marketlerde de istediğimiz her şeyi bulamıyorduk. Şu an burada istediğimiz ürünü rahatlıkla bulabiliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir