• DOLAR 32.345
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2311.157
  • ...
SON DAKİKA
IHO Ebrar Ramazan ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

IHO Ebrar, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında hayırseverlerden gelen fitre, zekât, sadaka ve diğer bağışlarını dünyanın dört bir tarafındaki yüzbinlerce fakir, yetim ve muhtaç aileye ulaştırdı.

Yaptıkları yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan IHO Ebrar Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy, Coronavirus salgını nedeniyle dünyanın her tarafında mağduriyetlerin yaşandığını belirterek tüm üye ve gönüllüleriyle ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için gayret sarf ettiklerini söyledi.

“Ramazan ayı bu yıl bizim için çok bereketli geçti”

Alpsoy, “Coronavirus, bütün temsilci ve gönüllülerimizle bizi daha fazla çalışma konusunda motive etti. Her türlü sıkıntıya rağmen bütün temsilci ve gönüllülerimiz ile merkez ofisimizi Ramazan boyunca her gün açık tutmaya çalıştık. Böylece daha fazla hayırseverin bize ulaşmasını sağladık. Ayrıca sosyal medya aracılığıyla binlerce bağışçıya da ulaşarak hayırlarını mağdurlara ulaştırmaları için köprü olduk. Ramazan ayı bu yıl bizim için çok bereketli geçti.” dedi.

 

"Dünyanın birçok ülkesinde yüzbinlerce insana yardım ulaştırıldı"

IHO Ebrar olarak bu Ramazan ayında özellikle Hollanda, Belçika, İngiltere başta olmak Türkiye, Filipinler, Arakan, Yemen, Filistin ve Suriye’de, Balkanlar ile Afrika’nın onlarca ülkesinde birçok bölgede yardım çalışması yaptıklarını vurgulayan Alpsoy, yapılan yardımlarla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Arakan’da 9 bin 840 kişiye iftar yemeği, 834 aileye gıda paketi, 309 yetim çocuğa giyim, 355 çocuğa nakdi yardım, Yemen ve Gazze’de 900 aileye gıda paketi, 200 yetim çocuğa giyim, 200 çocuğa nakdi yardım, Afrika’nın onlarca ülkesinde bin 940 kişiye iftar, 379 aileye gıda paketi, 210 çocuğa giyim, 150 çocuğa nakdi yardım ulaştırdık. Ayrıca Hollanda ve Belçika’da Coronavirus nedeniyle mağduriyet yaşayan yaşlı, fakir, evsiz ve mültecilere de 200 den fazla gıda paketini belediye aracılığıyla ulaştırdık.  IHO Ebrar bunun yanında Filipinler ve Balkanlar’da da 200 fakir aileye gıda paketi dağıttık."

"Türkiye’de binlerce aileye çeşitli kalemlerde yardım ulaştırıldı"

Türkiye’de yapılan yardım çalışmalarına da değine Alpsoy, "Ramazan ayında 70 farklı noktada, 834 fakir ve muhtaç aileye gıda paketi ve alışveriş çeki, 749 fakir aile ve yetime nakdi yardım, 150 yetim ve fakir çocuğa giyim çeki ve bayramlık elbise, 500 civarındaki fakir ve yetim Suriyeli mülteciye gıda, giyim ve iftarlık yardımında bulunuldu. Sahada olan ekiplerimiz, Ramazan yardımları sırasında Malatya ve Diyarbakır’da karşılaştıkları, evleri yaşanmaz halde bulunan iki muhtaç aileye evlerinin tamiri için 40 bin TL civarında kaynak sağlayıp çalışmalara başlanıldı.  Yine Türkiye’de hayırseverlerin bağışladığı sadaka, adak, akika, tövbe ve şükür kurbanı olmak üzere 204 kurban Afrika, Yemen ve Arıkan’da kestirilerek on binlerce fakir ve yoksula ulaştırıldı. Afrika ve Asya ülkelerinde ise, 63 adet su kuyusu açıldı." şeklinde konuştu.

Bu Ramazan ayında yaptıkları yardımların bir önceki seneye göre yüzde 50 oranında arttığını belirten Alpsoy, bu süreçte özveriyle çalışan üye ve gönüllüleriyle birlikte kurumlarına bağış yapan hayırseverlere teşekkür etti.

Alpsoy, Kurban Bayramı’nda yapacakları çalışmalar için de hayırseverlerden destek istedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir