• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

DİYARBAKIR MEDYA: Kürt sorunu İslam`la çözülür
Köklü Değişim Dergisinin Ankara`da düzenlemiş olduğu \"Kürt Meselesi ve İslami Yaklaşım Paneli\" sona erdi. Panelde bir konuşma yapan Mehmet Göktaş Hoca, \"Günümüzde İslam Kardeşliğinin yanlış değerlendirildiğini vurgulayarak, Kürt Sorunun çözümünün ancak İslam ile olabileceğini işaret etti.

DİYARINSESİ: Sağlık çalışanlarına yapılan saldırı kınandı
Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi Hemotoloji Kliniğinde görevli 3 hemşire ve bir personelin hasta yakınları tarafından darp edilmesini Sağlık-Sen ve Ses Diyarbakır Şubeleri kınayarak yetkilileri tedbir almaya çağrıldı.

ÖZGÜR HABER GAZETESİ: Kardeşlerimiz üşümesin, aç kalmasın
Diyarbakır`daki İslami STK`lar bünyesinde oluşturulan `Diyarbakır Suriye Kardeşlik Girişimi` tanıtım ve bilgilendirme toplantısında konuşan Girişim Sözcüsü Hasip Yokuş, Zulüm kimden gelirse gelsin mazlumun yanında yer almayı, İslami ve insani bir vecibe olarak gördüklerini ifade ederek, bu nedenle Diyarbakır`daki sivil toplum kuruluşları olarak bu kampanyayı başlattıklarını vurguladı.

 

HABER DİYARBAKIR: Kürtçe sorular çalınınca sınav iptal edildi
Diyarbakır Dicle Üniversitesi`ne tezsiz yüksek lisans düzeyinde alınacak 150 lisans mezununun seçileceği sınav öncesinde Kürtçe soruların çalındığı iddiası üzerine sınav iptal edildi.

 

DİYARBAKIRSÖZ: D.Ü`de hemşire ve memur darp edildi
Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde görevli 3 hemşire ile bir sağlık memurunun, hasta yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.

 

YENİ YURT GAZETESİ: Sorular sızınca sınav iptal
Dicle Üniversitesi (DÜ) tarafından bugün yapılacağı belirtilen Kürtçe tezsiz yüksek lisans sınavı sorularının daha önceden dışarıya sızdırıldığının ortaya çıkmasıyla iptal edildi.

DİYARBAKIR YENİGÜN: Roboskili 4 kişiye \"kaçakçılık\" cezası
Uludere`de 34 sivilin öldüğü olaydan sağ kurtulan Servet Encü`nün de aralarında bulunduğu 4 kişiye \"Pasaport Kanununa Muhalefet\" suçundan toplam 8 bin lira para cezası kesildi.

 

GAZETE DİYARBAKIR: Evlere sığmıyoruz
Diyarbakır ve Şanlıurfa`da ortalama bir evde 6-7 kişi yaşıyor. Bir hanede en fazla bireyin yaşadığı ilçe Diyarbakır`ın Çınar ilçesi olurken, en az bireyin yaşadığı ilçe ise Çüngüş ilçesi oldu. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir