• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Af Örgütü: Filistinliler en küçük haklarını bile kullanmaktan yoksun bırakılmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Af Örgütü Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Heba Morayef, sözde Siyonist işgal mahkemesinin, örgütün kampanya sorumlusu Leys Ebu Zeyyad hakkında verdiği seyahat yasağı kararını kaldırması için yapılan başvurunun incelendiği duruşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

Adaletsizlikte yeni bir çığır açan Siyonist işgal rejimini sert bir dille eleştiren Morayef, yaptığı açıklamada, "Mahkeme oturumu, Filistinlilerin maruz kaldığı israilin haksız adalet anlayışını net bir şekilde ortaya koyuyor. Filistinliler olması gereken temel hukuki süreçlerden mahrum bırakılıyor." diye tepki gösterdi.

Siyonist işgal rejiminin uluslararası kanunlara aykırı hareket ettiğine dikkat çeken Morayef, asılsız ithamlarla Filistinlilerin zindanlara atıldığını, adil yargılanma hukukunun önemli bir parçasının da sanığın kendisine yöneltilen suçlamaların kanıtlarını görebilmesi olduğunu söyledi.

Birçok durumda Filistinli halkının, son sözü söyleyen işgalci Siyonist sözde Kamu Güvenliği'nin sürekli olarak sistematik baskısına maruz kaldığına vurgu yapan Heba Morayef, "israilin askeri işgali altında yaşayan Filistinliler, temel sivil ve siyasi haklardan yoksun bırakılıyorlar." şeklinde konuştu.

Uluslararası Af Örgütü'nün (Amnesty International) Kudüs Bölge Ofisi Kampanya Yürütme Sorumlusu olan Leys Ebu Zeyyad, işgalci Siyonistlerin "güvenliği" gerekçe göstererek seyahat yasağı getirdiği bir Filistin vatandaşıdır.

Ebu Zeyyad daha önce yaptığı açıklamada, "Coronavirus nedeniyle insanların yeni tanıştığı karantina sürecini, Filistinliler 72 yıldır yaşıyor." demişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir