• DOLAR 32.512
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2428.577
  • ...
İslami Meclisler Zirvesi Sudan`da Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHA`nın haberine göre, sekizinci İslami meclier arası zirvesi İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Genel Sekreteri Erol Kılıç`ın konuşmasıyla çalışmalarına başladı.

50 ülkenin katılımıyla Hartum’da başlayan sekizinci İslami meclisler arası zirvesinin temeli, İran İslam Cumhuriyeti’nin girişimiyle atılmıştı

Laricani: Erdoğan`a Teşekkür Ediyorum

Sudan`ın başkenti Hartum`da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Meclisler Birliği 8. Dönem Toplantısı`na katılan İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek bir araya geldi.

Görüşmede, Suriye`de rehin tutulan 48 İranlının bir süre önce serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, ``Türkiye ve İran, bölgenin iki önemli büyük ülkesidir. Bölgesel konuların çözümünde daha fazla bir araya gelmemiz ve istişare etmemiz, sorunların çözümüne daha fazla fayda sağlar`` dedi.

Kısa bir süre sonra İran`ı ziyaret edeceğini belirten Çiçek, 2 ülke arsındaki işbirliğinin önemine değindi.

İran Meclis Başkanı Laricani de ``Suriye`de rehin tutulan İranlıların serbest bırakılmasından dolayı, size ve sizin şahsınızda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a teşekkür ediyorum`` diye konuştu.

Suriye`de akan kanın durması ve Suriye`nin demokratikleşmesi konusunda, iki ülkenin beraber çalışması gerektiğini dile getiren Laricani, Irak konusunda da Türkiye ve İran`ın işbirliği yapabileceğini vurguladı.

Laricani, iki ülkenin daha fazla istişare ve işbirliği yapması konusunda, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile aynı fikirde olduğunu ifade etti.

Daha sonra basına kapalı devam eden Çiçek ve Laricani arasındaki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü (Hürseda Haber)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir