• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mali`nin Lere Şehri `Hayalet Kent`e Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`nın Mali`ye askeri müdahalesinden kaçan Malililer, Moritanya sınırına sığınıyor. Şehrin önde gelenlerinden olan Bubekr Veled Ahmed, üç gün önce Moritanya sınırına geldiklerini belirterek, ``Lere ve çevre köylerde yaşayanların bir çoğu Fransa`nın hava saldırılarından korktuğu için Moritanya sınırına kaçtı. Lere şehri hayalet kente döndü`` ifadelerini kullandı.

Lere`nin nüfusunun 24 bin olduğunu belirten Ahmed, şu anda şehirde kalan insan sayısının yaklaşık bin kadar olduğunu, bölge halkının Mali ordusunun saldırısından da endişe duyduğunu vurguladı. Ahmed, askeri kampları bombaların hedefi olduktan sonra Ensaruddin hareketinin bölgede etkisini kaybettiğini söyledi. Moritanya`nın 75 km kuzeyindeki Lere`de nüfus Azavad ve Tuareglerden oluşuyor. Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi (MNLA), Ensaruddin hareketi ile girdiği çatışmalardan sonra Lere`deki hakimiyetini büyük ölçüde kaybetmişti.

Diabali`de 50 asker öldürdük

Mali`nin kuzeyindeki silahlı gruplardan Ensaruddin hareketi, Diabali`de 50 Mali askeri ile 1 Fransız subayının öldürüldüğünü, 2 helikopterin de düşürüldüğünü iddia etti. Açıklamada, `mücahitlerin durumlarının iyi, morallerinin de yüksek olduğu` belirtildi. Mali hükümetinden konuya ilişkin bir açıklama yapılmazken, söz konusu rakamlar henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı. (Yeni Şafak)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir