• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Solhan`da Çiftçilere Saman Desteği Müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Artan kaba yem fiyatlarına karşı üreticiyi korumak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğüne verilen talimat doğrultusunda maliyet fiyatının 25 kuruş altında saman satışı gerçekleştirilecek.

 

Bakanlık maliyetine saman satacak
Yaz rekoltesi düşük kalan saman fiyatlarının karın yağmasıyla yükselişe geçtiğine dikkat çeken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Solhan İlçe Müdürü Seyithan Özgür, \"Arpa 50-60 kuruştan satılırken bazı şehirlerde samanın kilosu 1 lirayı aştı. Bu gelişme üzerine harekete geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, vatandaşa maliyetine saman satacak\" dedi.

 

Kilo başına 25 kuruş destek verilecek
Saman ihtiyacı duyan hayvan yetiştiricilerinin tarım kredi kooperatiflerine başvurmaları gerektiğini söyleyen Özgür, \"Ayrıca kilo başına 25 kuruş da karşılıksız destek verilecek. 21 Ocak`ta başlayacak olan saman satışı için çiftçilerimizin İlçe Müdürlüğümüzden hayvan listelerini alarak Bingöl Tarım Kredi Kooperatifine başvurmaları gerekmektedir. Satın almak istedikleri saman miktarının parasını ise Tarım Kredi Kooperatifine yatırmaları gerekmektedir\" ifadelerini kullandı.

 

Daha geniş bilgi almak isteyen çiftçilerin 0426 213 34 97 telefon ile Tarım Kredi Kooperatifini arayabileceklerini ya da İlçe Müdürlüğüne başvurarak bilgi alabileceklerini belirten Özgür, Bakanlığın, saman fiyatlarında istikrarı sağlamak ve yetiştiricilerin ihtiyacını karşılamak için böyle bir uygulamaya gittiğini söyledi. (Nihat Kanat, Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir