• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Karadeniz, İç Anadolu`nun doğusu ile Sakarya, Adana, Osmaniye, Çankarı, Kırıkkale, Ankara`nın kuzey ilçeleri, Rize ve Hopa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 3 ila 5 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Ülkemizin Güneydoğusu ile Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Karadeniz, İç Anadolu`nun doğusu ile Sakarya, Adana, Osmaniye, Çankarı, Kırıkkale, Ankara`nın kuzey ilçeleri, Rize ve Hopa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Tekirdağ çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Isparta çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Konya ve Karaman dışında bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; doğusu (Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas) ile Kırıkkale, Çankırı ve Ankaranın kuzey ilçelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Artvin dışında bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek 14-25
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 19-24
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 21-29
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek 21-31
Osmaniye: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek 20-28
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 23-30
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 14-31
Batman: Parçalı ve az bulutlu 11-32
Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu 21-33
Gaziantep: Parçalı ve az bulutlu 16-28
Mardin: Parçalı bulutlu 18-28
Hakkari: Parçalı ve çok bulutlu 15-24
Van: Çok bulutlu 11-23
Bingöl: Gökgürültülü sağanak yağışlı 14-27

İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir