• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Mavi Marmara şehidleri İstanbul'da mezarları başında dualarla yâd edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyanın 37 ülkesinden birçok insan hakları savunucusu, aktivist, yardım gönüllüsü, gazeteci, avukat ve birçok meslekten insanın içerisinde bulunduğu Mavi Marmara gemisinin siyonist işgalciler tarafından saldırıya uğramasının üzerinden 10 yıl geçti. Aradan geçen 10 yıla rağmen unutulmayan Mavi Marmara şehidleri, her yıl çeşitli etkinliklerle anılıyor.

İstanbul Edirnekapı'da medfun bulunan Mavi Marmara şehidlerinden Necdet Yıldırım ve Cevdet Kılıçlar, "Kudüs Gönüllüleri Derneği" tarafından düzenlenen etkinlikle mezarları başında dualarla yâd edildi.

 

Mehmet Hakan tarafından okuna Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma etkinliği, Kudüs Gönüllüleri Derneği Başkanı Nurettin Şirin'in konuşmasıyla devam etti.

Mavi Marmara şehidlerinin davasına selam göndererek konuşmasına başlayan Şirin, "Bugün siyonist rejimin tarihteki en barbar katliamlarından biri olan Mavi Marmara katliamının onuncu yılında şehidlerimizin kabrinin başında şehidlerimizi anarken aslında biz Kudüs davasına karşı, Mescid-i Aksa davasına karşı olan vefamızı, sadakatimizi göstermek için buraya geldik. Şehidlerimizi anmak sadece bireysel anlamda şehidlere vefa değildir. Şehidlerimizi anmak, tarih boyunca kendilerini Allah yolunda kurban veren bütün azizlerimize değer vermektir. Şehidlerimizi anmak, yeryüzünün her bir tarafında hakkın hâkimiyeti için, mazlum ve Müslümanların savunulması için, İslam ahkâmının korunması için mücadele verirken candan geçen yiğitlerimize vefa göstermektir." dedi.

Şirin, "Bizler burada Abbas Musavi'lerden İmad Muğniye'lere, Ahmet Yasin'lerden Fethi Şikaki'lere, Cevdet'lerden Furkan'lara kadar Kudüs uğruna, Aksa uğruna adanmış şehid olmuş, Arş-ı Ala'ya kanat çırpmış azizlerimizin varisleri ve takipçileri olarak buradayız. Bizler burada yeryüzünün firavunu büyük şeytan Amerika'ya karşı, yeryüzünün tüm tağutlarına karşı, hususen Kudüs'ün, Filistin'in siyonist işgalcilerine karşı İslam'ın mukaddesatını savunmak için, İslam topraklarını ve İslam ümmetini özgürleştirmek için, küfrün bayraklarını indirip yerine La ilahe İllallah bayrağını dikmek ve Allah-u Ekber feryatlarını yeryüzünün her noktasında yankılandırmak için, Kudüs şehidlerimizin varisleri olarak buradayız." diye konuştu.

Program, Ramazan Dereci tarafından okunan dua sonrasında Mavi Marmara şehidleri, Şehid Metin Yüksel, Molla Sadrettin Yüksel ve Süreyya Yüksel'in mezarına bırakılan çiçeklerle son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir