• DOLAR 32.585
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2432.13
  • ...
Yeni Normalleşme anormal haller olmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 aydır birçok sektörde getirilen kısıtlamanın kaldırılması ve "kontrollü normalleşme" sürecine geçilmesiyle birlikte kaldırılan seyahat kısıtlamasının ardından İstanbul otogarında ciddi hareketlilik yaşandı. Alınan tedbirler kapsamında faaliyetleri durdurulan birçok sektör ve kurum belirlenen tedbirlere uymak şartıyla dün itibariyle faaliyetlerine başladı. Yeni normalleşmede kurallara uyulmaması halinde salgının tekrar tetikleneceği uyarısında bulunan uzmanlar "yeni normalleşmede anormal haller kaçınılması tavsiyesinde bulunuyor.

OTOGARDA CİDDİ YOĞUNLUK GÖZLENDİ

Mart ayının sonunda getirilen seyahat kısıtlamasıyla sadece belli şartları taşıyan kişilere seyahat izni verilirken bugün itibarıyla tüm şehirlerde kısıtlama kaldırıldı. Seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı ilk günde birçok ilde buluna otogarlarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Bu kapsamda, Türkiye’nin ulaşımdaki payının büyük çoğunluğunu oluşturan İstanbul’da da ciddi yoğunluk yaşandı. Uzun süredir memleketlerine gitmek için bekleyen ve seyahat kısıtlaması sebebiyle gidemeyen vatandaşlar, dün sabahın erken saatlerinden itibaren Büyük İstanbul Otogarına akın etti. Yaşanan talep yoğunluğu sebebiyle firmalar, otobüslerini peş peşe sıralayarak yolculara hizmet vermeye başladı. Otogardan peş peşe hareket eden otobüsler Türkiye’nin dört bir yanına gitmek için otogardan çıkış yaptılar.

RESTORAN VE KAFELER YENİDEN AÇILDI

Salgın tedbirleri kapsamında faaliyetleri geçici olarak durdurulan restoran ve kafeler yeniden açıldı. Salgın tedbirleri çerçevesinde 21 Mart'tan itibaren oturma alanları kapatılan ve sadece paket servise izin verildiği için bir kısmı kepenk kapatan restoran ve kafeler, normalleşme süreciyle müşteri kabul etmeye başladı. Bu arada bazı vatandaşların Üsküdar Sahili'nde balık tuttuğu gözlendi. Salacak Sahili ile Caddebostan Sahili'nde yürüyüş yapan vatandaşlar koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre evlerinde kaldıklarını dile getirerek, normalleşmenin ilk günü itibarıyla yürüyüş ve spor yapmaya başladıklarını, sosyal mesafe kurallarına uyarak bundan sonra da spora devam edeceklerini ifade etti.

ESNAF HEYECANLI

Avrupa Yakası'nda da kontrollü normale dönüşün ilk gününde esnafın heyecanlı olduğu gözlendi. Şirinevler, Yenibosna ve Eyüp'te birçok esnaf da dükkanlarını açtı. Bahçelievler'de lokanta işleten Muhammet Yıldırım, dükkanının 2 aydan daha fazla kapalı olduğunu ve bugün uyanır uyanmaz lokantasının açmak için evden çıktığını söyledi. Dün genel temizlik ve dezenfeksiyon için geldiğini ve bu güne hazırlandığını anlatan Yıldırım, "Zor günlerin ardından çok şükür dükkanımızı açma fırsatımız oldu. Biz gerçekten esnaf olarak haftalardır bugünü bekliyoruz. Koronavirüsle ilgili hassasiyetlerimiz devam edecek. Maske ve eldiven kullanımına önem veriyoruz. Müşterilerimiz için dezenfeksiyon cihazı da kurduk." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir