• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Dursun Odabaş`a yapılan saldırı Van`da kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van il sağlık müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat ve halk Sağlığı Müdürü Yakup İmren ve sağlık çalışanları katıldı.

 

Burada bir açıklama Van İl sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, böyle olayların bir daha hiçbir sağlık personelinin başına gelmemesini diledi.

 

Saldırı ile ilgili bir soru üzerine Acar, saldırının başhekimlik bahçesinde fiziksel şiddet olarak gerçekleştiğini belirterek, \"Değerli hocamız Van`a büyük hizmetlerde bulundu. Bizlerin yetişmesinde faydası oldu. Dolayısıyla üzücü bir olaydır diğer şiddet olayları gibi\" ifadelerini kullandı.

 

Sağlık çalışanlarının korunması noktasında yasalarla ilgili bir soruya ise en son çıkartılan yasa ile beraber cezaların iki üç katına çıkarıldığını belirten Dr. Acar, \"Bunun takibi için 81 ilimize avukatlar dağıtıldı. Şunda ilimizde de 4 avukat tüm şiddet vakalarıyla ilgileniyor. Çeşitli davalarımız şu anda savcılıkta ve bunları da takip ediyoruz\" diye konuştu.

 

Üç gün önce Konya`da Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi`nin bahçe giriş kapısı önünde satış yapmalarına izin verilmeyen 3`ü kadın 7 seyyar satıcı, hastane yöneticisi Prof. Dr. Dursun Odabaşı ve o sırada orada bulunan güvenlik müdürü Ali Musa Aktaş`ı dövüp, içerideki eşyaları kırmışlardı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir