• DOLAR 32.539
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.5
  • ...
Esnaftan cankurtaran kan bankası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DENİZLİ - Merkez Ocak İşhanı`nda esnaflık yapan vatandaşların kurduğu kan bağışı ağı, sayesinde binlerce hastanın kan ihtiyacı karşılandı.

Ocak işhanı`nda berberlik yapan 1966 doğumlu Yakup Güleç`in girişimleriyle kurulan kan bağışı ağı, binlerce insanın kan bulmasına vesile oldu. Aslen Malatyalı olan ve 26 yıldır berberlik yapan Güleç, 2003 yılından bu yana insanların kan bulmalarına yardımcı oluyor.

Gönüllülük esasına dayanarak bir kampanya başlatan ve başta esnaf arkadaşları olmak üzere müşterilerini ve yakın arkadaşlarını kan vermeye razı ederek başlayan Güleç`in kurduğu ağda, yaklaşık 10 bini aşkın gönüllü bulunuyor.

Gerektiği zaman kan verebilecek kişilerin isim, soyadı, telefon numarası, kan grubunu alıp liste yapan Güleç, kan arayanların onlara ulaşabilmesini sağlıyor. Bu yolla bu güne kadar 30 bin kişiye kan temin ettiklerini belirten Güleç, bunu hiçbir maddi menfaat beklemeden yaptığını dile getirdi.

Bu işe annesinin kan ihtiyacından sonra başlayan Güleç süreci şöyle anlattı: \"2003 yılında annemin hastalığı yüzünden uzun bir zaman kan aradım. Bu olaydan sonra ben de insanların böyle bir duruma düşmemesi için böyle bir çalışma yaptım. Başta esnaf arkadaşlarım olmak üzere Denizli`deki tüm berber, siyasi parti ve diğer STK`lara gidip kan verenlerin listesini aldım ve almaya devam ediyorum. Şu anda 10 bin kişilik bir kan verme gönüllüsünün listesi var elimizde. Hiçbir maddi destek ve menfaat beklemeden sadece insanların kan ihtiyacını gidermek için çalışıyorum\" dedi.

Denizli`deki bütün hastanelerde ve poliste telefon numarası olan Güleç`e kan ihtiyacı olanlar kolaylıkla ulaşabiliyor. (Necmi Durmazer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir