• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
WHO Covid-19'un güç kaybettiğini söyleyen İtalyan uzmanı yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya'nın Covİd-19 salgınının yükünü taşıyan İtalya'daki San Raffaele Hastanesi'nde yoğun bakım başkanı olan Profesör Alberto Zangrillo, dün devlet televizyonuna yeni tip Coronavirus'ün "klinik olarak artık mevcut olmadığını" söyledi.

Ancak DSÖ epidemiyoloğu Maria Van Kerkhove'nin yanı sıra virüsler ve bulaşıcı hastalıklar hakkındaki diğer uzmanlar, Zangrillo'nun iddialarının bilimsel kanıtlarla desteklenmediğini söyledi.

Uzmanlar, yeni tip Coronavirus'ün, bulaşma şeklinde veya neden olduğu hastalığın ciddiyetinde önemli ölçüde değiştiğini gösteren hiçbir veri olmadığını söyledi.

Van Kerkhove gazetecilere verdiği demeçte, "Virüsün aktarılabilirliği ve ciddiyeti açısından değişen bir şey yok." dedi.

İngiliz bulaşıcı hastalık Profesörü Martin Hibberd de virüsün genetik değişikliklere uğradığı veya zayıfladığı yönündeki fikirleri desteklemediğini söyledi.

Hibberd, genom analizinden elde edilen verilere göre, virüsün ciddiyetini halen muhafaza ettiğine dikkat çekti.

İtalya'da eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin kişisel doktoru olarak tanınan Zangrillo ise söylediklerinin bilim adamı Massimo Clementi tarafından yürütülen bir çalışma tarafından da desteklendiğini söyledi.

Zangrillo, "Asla virüsün değiştiğini söylemedik ancak virüs ile konakçı arasındaki etkileşimin kesinlikle değiştiğini söyledik." dedi.

Zangrillo, bunun ya virüsün henüz tanımlanamayan farklı özelliklerinden ya da enfekte olanların farklı özelliklerinden kaynaklanabileceğini söyledi.

Glasgow Üniversitesi Virüs Araştırmaları Merkezi uzmanı Oscar MacLean da virüsün zayıfladığı yönündeki düşüncelerin "bilimsel literatürdeki hiçbir şey tarafından desteklenmediğini ve aynı zamanda genetik nedenlerle de mantıklı görünmediğini" ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir