• DOLAR 32.523
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2420.508
  • ...
Rum Kesimi`ne Kötü Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avro Bölgesi, kurtarılma başvurusunda bulunan Kıbrıs Rum Kesimi`ne yardımı Mart ayına kadar askıya aldı.

8 yıldır üstlendiği Avro Grubu Başkanlığı görevini Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem`a devretmesi beklenen Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Kıbrıs Rum Yönetimi`ne Mart ayına kadar yardım kararı beklenmemesini istedi.

Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici de Rum Kesimi`ne yardım için ellerinde yeterli veri olmadığını, bu konuyu ilerde derinlemesine ele alacaklarını söyledi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, Rum Kesimi bankalarının kara para akladığı iddialarıyla ilgili ``Şüphe uyandırıcı ve bunu görmek çok kolay. Çünkü Kıbrıs Rum Kesimi`nde Rus yatırımı çok yüksek ve aynı zamanda bunun tersi de geçerli. Neden Kıbrıs Rum Kesimi, Rusya`da en büyük ikinci yabancı yatırımcı? Buna açık cevap gerekiyor`` dedi.

Schauble, geçen haftaki bir konuşmasında Kıbrıs Rum Kesimi`ni kurtarma paketine Rusya`dan katkı istenebileceğini söylemişti.

Kurtarılmak için AB`den 17,5 milyar avro isteyen Rum Yönetimi`nin iflas etmemesi için Nisan ayına kadar yardım alması gerekiyor. (AA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir