• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Tayyar`dan İlk Açıklama: Anlamıyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tayyar`a yargıdan son dakika golü!

Ergenekon ve Balyoz`un üstüne giden gazetecilere ceza yağdırılmasını anlamanın mümkün olmadığını belirten Tayyar, kararın adaylığını doğrudan etkileyen herhangi bir tarafı olmadığını kaydetti.

Tayyar, Yargıtay tarafından, seçimlere iki gün kala verilen kararı eleştirdi. Kararın düşündürücü olduğunu vurgulayan Tayyar, "Yakın tarihteErgenekonsanığı Nedim Şener`in aynı gerekçeyle yargılandığı davada beraat kararı veren iradenin, Ergenekon ve Balyoz`un üstüne giden gazetecilere ceza yağdırmasını elbette anlamak mümkün değil. Ancak şu bir gerçek ki, artık yeni dönemde, seçimlerden sonra parlamentonun ilk yapması gereken işlerden birisinin Türk Ceza Kanunu`ndaki gerekli düzenlemeyi yaparak, Ergenekon ve Balyoz`un üzerine giden gazetecileri yıldırmaya yönelik değişikliklerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor. Zira, 6 bin civarında gazetecilere açılmış soruşturma ve dava var. Eğer yeni bir yasal düzenleme yapılmazsa önümüzdeki dönemde çok sayıda gazeteci cezaevine girebilir ya da ağır tazminat cezalarına mahkum edilebilir. Maalesef geçmiş dönemdeAdalet Bakanlığıbürokrasisi AK Parti`yi yanıltmıştır. Yanlış bilgi vermiştir. O nedenle gerekli yasal düzenleme yapılma fırsatı olmamıştır. İnşallah yeni dönemde bu yanılsamanın da ortadan kaldırılarak ciddi bir yasal düzenlemenin yapılacağını umut ediyorum." dedi.

Kararın yerel mahkeme kararı olduğunu da hatırlatan Tayyar, "Bunun temyiz aşaması var. O nedenle bugün verilmiş bir kararın Pazar günü yapılacak seçimleri etkilemesi asla söz konusu olmayacak. Sanırım bazıinternetsitelerinde haberin veriliş biçiminden kaynaklanan birtakım yanlış değerlendirmeler söz konusu. Yani bu kararla benim milletvekilliği adaylığım düşmüş değil. Adaylığımı doğrudan etkileyen herhangi bir tarafı yok. Düzeltme yapma ihtiyacı hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir