• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
Gazze’deki camiler 3 Haziran’dan itibaren ibadete açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Camilerin cemaatle namaz kılınması için açılacağını vurgulayan Vakıflar Bakanlığı Vekili Dr. Abdülhadi el-Aga, namazların evde kılınmaya devam edilebileceğini de belirtti.

Dr. Abdülhadi el-Aga, camilerin açık olduğu zamanlarda sosyal mesafeye dikkat edilmesi, maske takılması, tokalaşılmaması, herkesin kendi seccadesini getirmesi, giriş ve çıkışlarda kalabalık oluşturulmaması gibi kurallara uyulmasının zorunlu olduğunu belirterek abdesthanelerin ise kapalı olacağını vurguladı.

El-Aga yaptığı açıklamada ayrıca kronik hastalıkları olanlar, kadınlar, çocuklar ve karantinada olanların camilere gitmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Camilerde çalışan görevlilerin sürekli dezenfekte işlemlerini yapmaları gerektiğini belirten el-Aga, ayrıca görevlilerden cami kapılarını ezandan 10 dakika önce açmalarını sabah namazı hariç diğer namazların kılınma süresini de 10 dakika tutmalarını istedi.

Gazze’de Coronavirus nedeniyle 2 ay gibi uzun bir süre kapalı kalan camilerde, 22 Mayıs'tan beri cuma ve bayram namazı kılınıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir