• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Süleymaniye’de 12 sağlık çalışanı Covid-19'a yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde, son 24 saatte 51 yeni tip Coronavirus (Covid-19) vakası tespit edildi. Süleymaniye Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Heriş Seyid Selim, virüse yakalananlardan 12’sinin sağlık çalışanı olduğunu söyledi.

Dr. Heriş Seyid Selim, “Pencwin’de vaka sayısının artması bekleniyordu. Çünkü kentte sınır kapısı bulunuyor ve o bölgede geliş gidişler çok fazla bunlarla birlikte önemli bir ticaret merkezi. Pencwin aynı zamanda İran ile Kürdistan Bölgesi arasında yapılan ticari faaliyetlerde önemli bir rol görüyor. Kuşkusuz kaç yollarla geliş gidişlerde olmuştur. Her iki durumda virüsün bulaşmış olma ihtimali vardır.” dedi.

Halkın Covid-19’a karşı önlemlerine uymamasının salgının daha fazla yayılmasında büyük etkisinin olduğunu ifade eden Selim, “Coronavirus’ün yayılma kaynağını bu kez tespit edemedik. Bu nedenle kimseyi virüsü yaydığı için suçlayamayız. Pencwin’de 12 sağlık çalışanının virüse yakalandığı doğrudur ama sağlıkçıların virüsü yaymaya sebep oluğunu söyleyemeyiz.” dedi.

Dün Süleymaniye kentinde 101 kişinin Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Böylelikle Kürdistan Bölgesi’nde Covid-19 vaka sayısı 710’a, iyileşenlerin sayısı 420’e, hayatını kaybedenlerin sayısı da 7’e yükseldi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir