• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Mardin STK Platformundan “Mavi Marmara” açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

50’nin üzerinden dernek, vakıf, sendika ve oluşumdan oluşan Mardin STK Platformu Sözcüsü Ahmet Ceylan tarafından yapılan açıklamada, yardım filosu hakkında bilgilere vererek şöyle dedi:

 “Bundan on yıl önce 27 Mayıs 2010 tarihinde, yıllardır abluka altında yaşamak zorunda bırakılan Gazze'ye 6000 tonluk insani yardım ulaştırmak maksadıyla, 32 farklı ülkeden yaklaşık 750 gönüllüden oluşan bir filo ile ‘Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım’ sloganıyla Antalya'dan yola çıkıldı. Dört gün sonra 31 Mayıs 2010 günü tamamen barışçıl amaçlarla, Gazze’ye sadece insani yardım götürmek için yola çıkmış, ellerinde bir çakının bile olmadığı, içinde 750 sivilin bulunduğu, yaklaşık 150 kilometre uzakta uluslararası sularda seyreden Mavi Marmara Gemisine korsan siyonist haydutlar tarafından saldırı düzenlendi.”

Gece karanlığında Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyı kınayan Ceylan, “Saldırıya geçen korkak siyonistler, üzerlerinde hiçbir silahı olmayan 750 yolcudan 10 tanesini şehit ettiler, 65 kişiyi de yaraladılar. Menfur saldırıda şehit olan kahraman on kardeşimizi rahmetle anıyor aziz hatırlarını canlı tutmak amacıyla isimlerini bir daha hatırlama ihtiyacı duyuyoruz: Furkan Doğan, İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cevdet Kılıçlar, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Cengiz Akyüz, Fahri Yaldız, Cengiz Songür ve Uğur Süleyman Söylemez. Türkiye, bu olay üzerine işgalcilerle ilişkilerini sona erdirmiş ve ilişkilerin tekrar normalleşebilmesi için 3 şart koymuştur: Yaşanan olay üzerine özür dilemesi, tazminat ödenmesi, Gazze ablukasını sona erdirmesi. Aradan 10 yıl geçmesine rağmen yarım ağızla özür dilemiş ve bir miktar tazminat ödemiştir. Ancak Gazze’ye uygulanan ambargo acımasız bir şekilde devam etmektedir. Gazzeli kardeşlerimiz ilaçtan gıdaya zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasında bile zaman zaman ciddi sıkıntılar yaşamaya devam etmektedirler.” dedi.

Mavi Marmara olayının siyonistlerin kirli mazisinde asla temizlenmeyecek kara bir leke olarak kalacağına dikkat çeken Ceylan, “Gün gelir bunun hesabı adil bir şekilde sorulacaktır. Bunun için her yıl 31 Mayıs’ta kahraman şehit ve gazilerimizi hatırlayarak Mavi Marmara ruhunu canlı tutmamız gerekir. Bu amaçla Mardin STK Platformu olarak başta Türkiye olmak üzere bütün İslam Coğrafyasındaki STK’ları Kudüs davasına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Aralarındaki anlaşmazlıkları kardeşlik hukuku içinde çözerek halkı Müslüman olan bütün devletleri güç birliği yaparak bu davanın arkasında durmaya davet ediyoruz.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir