• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Babu`l-Kamer Kuruluyor !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yahudi Yerleşimine ve Irkçı Ayrım Duvarına Karşı Halk Komitesi Yatta Koordinatörü Ratib El-Cebur, Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği demeçte, El-Halil`in güneyindeki Yatta kentinin doğu bölgesinde Babu`ş-Şems köyü ve Babu`l-Kerame köyü benzeri Babu`l-Kamer köyünü kurmak için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Kentteki birçok kurumun ve aktivistlerin bölge halkının Siyonist gaspçılardan çektiği eziyetlere dikkat çekmek üzere gerçekleştirilecek eylemin başarılı olması için yoğun bir şekilde çaba sarf ettiğini bildiren El-Cebur, Siyonist işgal yönetimi ırkçı ayrım duvarı ve Yahudi yerleşim birimi inşası için Filistinlilere ait toprakları gasbetme politikasından vazgeçene kadar sivil halk direnişi eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Ratib El-Cebur, Babu`l-Kamer çadır köyünün kurulacağı gün ve saatin tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra ilan edileceğini açıkladı.

Bu arada, Siyonist işgal güçlerinin dün Yatta belgesinde Filistinli on bir aktivisti ırkçı ayrım duvarına ve Yahudi yerleşim birimi inşasına karşı yürüttükleri faaliyetler nedeniyle işgal istihbaratına ifade vermeye çağırdığı kaydedildi.

FEM

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir