• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...

MERSİN- Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Makine Mühendisleri Odası, Mersin Üniversitesinin de desteği ile sanayi esnafının teknik, sosyal, pazarlama ve kültürel konularda gelişimine katkı sunmak amacı ile kendi aralarında bir protokol imzaladılar.

 

Yapılan protokol hakkında açıklama yapan Mersin ESOB başkanı Talat Dinçer, söz konusu protokolle Mersin Mühendisler Odası (MMO) tarafından düzenlenecek ulusal ve uluslar arası kongre, konferans, sektör araştırması gibi etkinliklere sanayinin katılımını sağlayacaklarını, ayrıca MMO tarafından sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda üniversitenin desteği alınarak etkinlikler düzenleneceğini ifade etti. Sanayinin ihtiyaçlarını belirleme adına üniversite akademisyenleri ve MMO Mühendislerince yapılacak sektörel inceleme ve anket çalışmalarına destek verileceğini kaydetti.

 

MMO Mersin Şube Başkanı Alper Turna, ise söz konusu protokolün Mersin yararına ciddi bir faaliyet olduğunu dile getirdi. Turna, \"Bu protokolün anlamı, iki kurumun da elini taşın altına koyduğunu, kendi üyelerini bu konuda hareketlendireceği ve sonuçta da ülke yararına, kent yararına ciddi anlamda faaliyetler oluşturmak adına atılan bir adımdır. Bu sadece MMO` sının adımı değil, esnaf sanatkarlar ve odalar birliğinin bir adımıdır, üniversitemizin adımıdır, top yekun Mersin yerelinde ki dinamiklerin karşılığını alacağı bir adım olacaktır\" dedi.
İmzalanan protokolün içeriği hakkında şu bilgilere yer verildi: \"Sanayi esnafının ihtiyaç duyduğu alanlarda üniversitenin desteği alınarak MMO tarafından kongre, panel, seminer gibi etkinlikler gerçekleştirilecek, üniversitenin talep ettiği konulurda stajyer öğrencinin sanayi içerisinde yer almasına destek sağlanacak ve sanayinin ihtiyaç duyduğu konularda eğitim ve sertifika programları düzenlenecek\"

(Osman Öksüz-İLKHA)