• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
"Normalleşme Planı" kapsamında birçok işyeri uzun süreden sonra bugün açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'da faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan/kısıtlanan lokanta, restoran, kafe, pastane ve çay bahçesi gibi işletmeler bugün itibari ile belirlenen kurallar dahilinde akşam 22:00'a kadar vatandaşlara hizmet verecek.

Diyarbakır'da hayatın yavaş yavaş normale dönmesi ile birlikte uzun süreden sonra ilk defa iş yerlerini açan Diyarbakırlı işletmeciler, Covid-19 salgını süreci içerisinde hem maddi hem de manevi birçok sıkıntı çektiklerini söyledi.

 

Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallar gereği iş yerlerini açtıklarını belirten Diyarbakırlı işletmeciler, bu anlamda işyerlerinde başta sosyal mesafe olmak üzere maske, hijyen ve dezenfektan gibi unsurlara dikkat ettiklerini vurguladı.

"İşyerlerimiz için yayımlanan genelgede ne yazıyorsa onu uygulamaya çalışıyoruz"

Uzun bir süreden sonra ilk defa bugün lokantasını açtığını söyleyen İşletmeci Hıdır Geyik, "Covid-19 salgınından dolayı uzun bir süreden sonra Allah'ın izniyle bugün başladık. Cumhurbaşkanımızın açıklaması sonrası bugün iş başı yaptık. 15 yıldır lokantacı olarak vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. İnşallah bugünden sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Kapalı olduğumuz süreçte hem biz hem de personellerimiz çok sıkıntı çekti"

Sağlık Bakanlığının yayımladığı genelgede hijyen için gerekli tedbirleri uygulamaya çalıştıklarını belirten Geyik, "Cumhurbaşkanının talimatından sonra, Sağlık Bakanlığından iş yeri tüzüğünü bekliyorduk. Elhamdülillah dün akşam o da çıktı. Genelge ile bizden ne isteniliyorsa onu uygulamaya çalışıyoruz. Sosyal mesafe, hijyen, dezenfektan, personelin dikkat etmesi gereken ve kullanılacak malzemeler gibi bütün kurallara dikkat etmeye çalışıyoruz. Tedarik etmemiz gerekenleri en kısa sürede hazırladık. Lokanta içerisinde sosyal mesafe kuralları gereği masa dizilimini yaptık. Kapı girişlerine dezenfektan malzemelerini yerleştirdik. Bütün personellere maske ve eldiven taktırdık. Lokantanın bütün temizliğini dün itibari ile bitirdik. Lokantanın her yerinde hijyeni sağladık. Allah nasip ederse bu saatten sonra da bizden ne istenilirse onu yerine getirip vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Covid-19 salgını ile birlikte iş yerimizi kapatmak zorunda kaldık. Kapalı olduğumuz süreçte hem biz hem de personellerimiz çok sıkıntı çekti. Maddi manevi anlamda sıkıntıya düştük. İnşallah bugünden sona bu sıkıntılarımı atlatacağız." şeklinde konuştu.

 "Pandemi sürecinde iş yerimiz yaklaşık 70 gün kapalı kaldı"

İş yerinde sosyal mesafe başta olmak üzere alınması gereken bütün tedbirleri aldığını belirten İşletmeci Mahmut Yaşar, "Pandemi sürecinde iş yerimiz yaklaşık 70 gün kapalı kaldı. Bu süreç bizi çok zorladı. İşletme olarak maddi yönden sıkıntılar çektik. Ama kazasız belasız işyerimizi bugün açtık. İşyerimizde Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu genelgeye uyuyoruz. Lokantadaki masaları sosyal mesafe kuralına göre dizdik. Gelen müşterilerimizin kapı girişinde ateşlerini ölçüyoruz. Müşterileri maskesiz içeri almadığımız gibi dezenfektan uzatıyoruz. Hijyen ve temizliğe çok önem veriyoruz. Bu şekilde inşallah bugünden sonra hizmet vereceğiz. Yaklaşık 70 gün kapalı olduğumuz için işimizi çok özlemiştik, çalışmayı çok özlemiştik. İnşallah bu saatten sonra hizmete aç bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet sunacağız." diye belirtti.

"İşyerimizi açmadan önce dezenfekte ve temizlik çalışmalarını yaptık"

İşyerlerinin açılacağı kararından sonra işyerlerinde gerekli bütün temizliği yaptıklarını belirten Kadri Usta, "Pandemi döneminden bu yana kapalıyız. Bugünden itibaren açmaya başladık. İşyerimizi açmadan önce dezenfekte ve temizlik çalışmalarını yaptık. Personellerimiz ile de maske, eldiven ve hijyen konusunda gerekli tedbiri aldık. Kapalı olduğumuz süreç içerisinde maddi anlamda kira gibi yaşadığımız sıkıntıları umuyoruz ki devletimiz giderir. Tabi bugün iş yerlerimizi açtık ama önümüz ne gösterecek bilmiyoruz. Umuyoruz ki her şey güzel bir şekilde ilerler. Ayrıca bu süreci hem biz hem de vatandaşlarımız gerekli hassasiyeti gösterip hep birlikte aşacağız. İşyeri olarak Covid-19 salgınından önce de hijyene ve temizliğe çok önem veriyorduk. Bu saatten sonra da dikkat edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir