• DOLAR 32.528
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2490.428
  • ...
Denizli`de Cihaner Gerginliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli`de, CHP İl Örgütü`nün suç duyurusu üzerine toplatılmasına karar verilen gazeteyi dağıtan 4 üniversite öğrencisinin, bazı CHP`lilerce darbedildikleri iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Lise Caddesi`nde haftalık "Haber Denizli" gazetesini dağıtan dört üniversite öğrencisine, gazetedeki CHP Denizli milletvekili adayı İlhan Cihaner ile ilgili haberlere tepki gösteren grup tarafından müdahale edildi.

Öğrencilerden M.A.M`yi (18) kovalamaca sonucu yakalayan grup, CHP seçim aracına aldıkları genci "Denizli Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından dağıtımı yasaklanan ve toplatılmasına karar verilen gazeteyi dağıttığı" iddiasıyla 10 Nisan Polis Merkezine teslim etti.

M.A.M. ile daha sonra polis merkezine gelen diğer üç öğrenci de CHP`liler tarafından darbedildikleri iddiasıyla şikayetçi oldu. M.A.M, Emniyette ifadesi alındıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ücretli gazete dağıtıcısıyım. Delikliçınar ile Lise Caddesi arasında `Haber Denizli` gazetesini dağıtmaya devam ederken, CHP`li grup peşimizden koşturmaya başladı. İlhan Cihaner`in seçim aracı önümüzü kesti. Beni araca bindirirken bir kişi tarafından darbedildim" dedi.

Gazetenin avukatı Muammer Güler de basın özgürlüğüne karşı suç işlendiğini iddia ederek, "Bu hürriyeti tahdit suçunu oluşturur. Şikayetçi olduk. Gerekli kovuşturma ve soruşturma devam ediyor" diye konuştu.

CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, 4 Haziran`da düzenlediği basın toplantısında, "Haber Denizli" gazetesi hakkında yaptıkları suç duyurusu üzerine Denizli Merkez İlçe Seçim Kurulunun, "dağıtımı yapılan gazetede yer alan haberlerinin 298 Sayılı Seçim Kanunu`na aykırı olduğuna hükmederek, gazetenin dağıtımının engellenmesine ve toplatılmasına karar verdiğini" bildirmişti.

Dünya Bülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir