• DOLAR 32.472
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2475.777
  • ...
Adıyaman'da esnafa Coronavirus denetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Coronovirus ile mücadele kapsamında, Sağlık Bakanlığının işletmeler ve bütün vatandaşlar için yayınladığı çalışma rehberine uygun çalışılmasını bilgilendirmek ve denetlemek amacıyla Adıyaman Valiliği tarafından oluşturulan kurullar, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgını ile etkili bir şekilde mücadele etmek ve alınması gereken tedbirler kapsamında valilik tarafından il merkezinde 45 kişilik bir bilgilendirme ve denetim ekibi oluşturuldu.

Denetimlere başlayan ekipler, il merkezindeki başta bugün hizmete başlayan iş yerleri olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, bakkal, market, manav, fırın, eczane ve gıda üretimi yapan işletmelerde denetimlere devam ederken, aynı zamanda işletme sahibi ve personellerine Coronavirus tedbirlerinin yer aldığı bilgilendirme broşürlerini dağıtıyor.

Ekipler, özellikle yaptıkları denetimlerde sosyal mesafeye ve maske, eldiven kullanımına dikkat edilmesi, çalışanların ve müşterilerin ürünlere asgari düzeyde temas etmeleri ve iş yerlerinde hijyen kurallarına uyulması konularında hem bilgilendirme hem de uyarılarda bulundu.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir