• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
40 Yıllık Dargın İki Aile Barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan" Dargın Kimse Kalmasın" Projesi meyvelerini veriyor. Proje kapsamından yapılan çalışmalar neticesinde 40 yıldan bu yana birbirlerine dargın olan iki aile barıştırıldı.

 

Tarsus`un Kavaklı Mahallesinde birbirlerine komşu olan fakat bazı gerekçelerle 40 yıldır küskün kalan Fadime Yıldırım ile Güllü Çiftçi aileleri yıllar sonra bu kırgınlığı gidermek amacı ile bir araya gelerek helalleşti ve birbirlerine sarılarak geçmişin acısını çıkardılar.

 

Her iki ailede kendilerini bir araya getiren Kırklarsırtı Mahallesi Fatih Camii Kuran Kursu öğreticisi Elife Fenk ile Müftülük Vaizlerinden İrfan Atım`a, barışmalarına vesile oldukları için sevinç gözyaşları içinde teşekkür ettiler.

 

Aileler bir daha birbirlerini üzmemek üzere gönül birlikteliği kurarlarken, yaş itibari ile komşusundan küçük olan Fadime Yıldırım, dargın olan diğer ailelere; " Küs kalmak bir meşakkatmiş, ağır bir yükmüş. İnsan daima huzursuz yaşayamaz, gelin siz de bu dargınlığınızı bitirin ve huzur bulun" diye mesaj verdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir