• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
`İslam Medeniyetine Ait Eserler Yok Oluyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İİT`den yapılan açıklamada, İhsanoğlu`nun, İslam dünyasında birçok ülkede meydana gelen rejim değişiklikleri ve olaylar nedeniyle İslam medeniyetine ait eserlerin yok olduğunu söylediği ifade edildi.

Açıklamada, İslam medeniyetine ait tarihi eserlerin korunmasına yönelik 31 Ocak`ta Mısır`ın başkenti Kahire`de bir sempozyum düzenleneceği ifade edildi.

İİT, IRCICA ve Mısır tarafından ortaklaşa düzenlenecek sempozyumda İslam ülkelerine, İslam medeniyetine ait eserlerin korunmasına yönelik güçlü mesajların gönderileceği ifade edildi.

Mesajların iletilmesi açısından çok önemli bir dönemde bulunulduğuna dikkati çeken İhsanoğlu, özellikle Mali, Suriye, Tunus ve Irak gibi İslam ülkelerinde birçok tarihi eserin yağmalandığını bildirdi.

İsrail`deki İslam ve Hristiyan medeniyetine ait eserlerin korunmasına yönelik konu başlıklarının da sempozyumda yer alacağını duyuran İhsanoğlu, işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudileştirme çalışmalarına da vurgu yaparak, özellikle Kudüs`te büyük tehditler yaşandığını kaydetti. (AA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir