• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Yarın açılacak iş yerlerinde temizlik yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

17 Mart tarihinde Bilim Kurulu tavsiyesi üzerine yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Coronavirus (Covid-19) vaka ve ölümlerinin ardından aralarında spor salonları, restoranlar, kafeler, lokantalar, düğün salonları, kahvehaneler ve AVM'lerin de bulunduğu birçok yer geçici bir süreliğine kapatılmıştı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da yayımlanan genelge ile bu mekânların, fiziksel teması önlemek ve virüsün olası yayılma potansiyelini kesmek amacıyla geçici olarak faaliyetleri durdurulmuştu.

Normalleşme adımları çerçevesinde hayata geçirilen kararlar kapsamında iş yerleri kapılarını yeniden açmak için çalışmalarına başladılar.

Batmanlı iş yerleri sahipleri, şimdiden sosyal mesafe kuralı, dezenfektan ürünlerinin kullanılması, maske takılması gibi tedbirleri alarak hizmete başlamayı bekliyorlar.

“Tek kullanımlık tabak, çatal ve bardak kullanacağız”

Yaklaşık üç aydır içerde servis yapılmadığını belirten lokanta işletmecisi Ali Erkan, “Alınan tedbirler nedeniyle içerde servisi yapılmadığından sadece paket servisi yapılıyordu. Bu süreçte masraflarımızı bile çıkaramıyorduk. Bu süreç nedeniyle üç aydır biriken kiramı daha ödeyemedim. Virüsten önce 9 eleman çalıştırıyorduk şu anda 3 elemanla çalışıyoruz. Yarın 1 Haziran artık içerde müşteri kabul edebileceğiz. Bize söylenen tedbirler doğrultusunda genel temizliğimizi yapıp masalarımız düzenini değiştirdik. Şu anda her masada 2 kişi oturabilecek ve her masa arasına birer metre mesafe bıraktık. Sulu yemek de olmadığından hijyen nedeniyle tek kullanımlık tabak, çatal ve bardak kullanacağız. Bu süreçte biz esnaflar olarak çok mağdur olduk.” dedi.

“Kiramızı nasıl ödeyeceğiz diye kara kara düşünüyoruz”

Uzun bir süreden sonra yarın iş yerlerini açacakları için genel temizlik yaptıklarını belirten çay evi işletmecisi Furkan Badakol, şunu söyledi:

“Yarın hayırlısıyla iş yerimizi açacağımızdan bugün genel temizliğimizi yapıp her yeri dezenfekte ediyoruz. Yaklaşık 3 aya yakındır işyerimiz kapalı olduğundan bu süreçte işsiz kaldık.  3 aydır kiramızı ödeyemediğimiz gibi nasıl ödeyeceğimizi de kara kara düşünüyoruz. Yeni kurallara göre masalarımızı sosyal mesafe kurallarına göre düzenleyeceğiz. Kimseyi maskesiz içeri almayıp cam bardak yasağı olduğunun müşterilerimize karton bardaklarda servisimizi yapacağız. Sabah 08.00 gibi açıp akşam 22.00’de kapatacağız. İnşallah bu hastalık en yakın zamanda biter ve hayat normale döner.” (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir