• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Kızılay'ın acil kan bağışı çağrısına farklı meslek gruplarından destek geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus (Covid-19) salgını dolayısıyla kan stokları azalan Kızılay, vatandaşları düzenlenen kampanyalara destek vermeye davet etmişti. Kızılay'dan yapılan bu çağrı, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde görev yapan gazeteciler, muhtarlar ve itfaiyecilerden destek geldi. Farklı meslek gruplar, ilçe müftülüğü önünde bulunan kan verme aracına giderek kan bağışında bulundular.

Gazetecilerden kan bağışına destek

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde görev yapan gazeteciler, Kızılay tarafından başlatılan “Kan Bağışı” etkinliğine destek vermek amacıyla kan bağışında bulundu.

Kan bağışında bulunan Sabah Gazetesi Kızıltepe temsilcisi Halit Solhan, Kızılay’ın kan stoklarının azaldığına dikkat çekerek kan vermenin öneminden bahsetti. Solhan, “Coronavirus sebebiyle Kızılay’ın kan stoklarında ciddi azalmalar oldu. Biz de bir duyarlılık göstermek adına kan bağışında bulunduk.” dedi.

Mardin Time yöneticilerinden Mehmet Ali Demir ise “Kızılay yönetiminin insan hayatı için önem taşıyan kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik yaptığı çağrı üzerine biz de buraya gelerek kampanyaya destek verdik. Kan vermek hayat kurtardığı kadar kendi sağlığımız için de iyidir.” şeklinde konuştu.

İtfaiyeciler bu kez kan bağışı için koştu

 Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görev yapan itfaiye erleri, Kızıltepe'de kurulan gezici kan merkezine topluca kan bağışında bulundu.

Burada sırayla formları dolduran itfaiye erleri, ardından kan verdi. İtfaiye erleri, sağlıkları yerinde olan her vatandaşın tavsiye üzerine düzenli olarak kan vermesinin önemli olduğunu aktararak oluşturulan farkındalığa destek çıkılmasını istedi.

Kızılay Kızıltepe Temsilcisi Mehmet Timurağaoğlu, grup olarak kan bağışında bulunan İtfaiye erlerini gösterdikleri duyarlılıktan ötürü tebrik ederek kutladı.

Muhtarlardan kan bağışına destek

Kızılay'ın, Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle kan bağışının düşmesi nedeniyle kan stoklarının azalması üzerine yaptığı kan verme çağrısına birçok STK ve kurum ve vatandaşlardan destek sürüyor.

Kızıltepe ilçesinde her kesimden kan bağışında bulunmak için Kızılay noktasına gelen bağışçılar arasında yer alan merkez ve kırsal mahalle muhtarları da yerini alarak kampanyaya destek verdi.

Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran, insan hayatı için önem taşıyan böyle bir hayırlı kampanyada yer alarak destek verdiklerini belirtti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir