• DOLAR 32.827
  • EURO 35.503
  • ALTIN 2511.437
  • ...
Suriye`de Akan Kanı ve Gözyaşını Durdur ya Rabbi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF ) ve Yavus Sultan Selim Gençlik Derneği tarafından düzenlenen `Suriye İçin Duada Buluşalım` merasimine büyük bir kalabalık katıldı. Merasimde eller Suriye`de devam eden kanın ve gözyaşlarının durması için açıldı.

Suriye`den de bazı din adamlarının da katıldığı merasim, Kur`an-ı Kerim`in okunmasıyla başladı. Dua merasiminde bir konuşma yapan Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, Suriye`nin yaşanan mezalimde Suriye halkının büyük bir insanlık sınavı verdiğini söyledi.

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu da tüm Müslümanlara Suriye’ye yardım çağrısında bulundu. Türkiye’deki Müslümanların battaniye, gıda malzemeleri, giyecek gibi ihtiyaçlar konusunda destek olduğunu söyleyen Döngeloğlu, “Biz de bugün burada manevi desteğimizle yani dualarımızla onların yanındayız.” diye konuştu.

Cami avlusunu dolduran kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Suriyeli alim Eymeh Şeybani ise Suriye`de her gün 250 dolayında insanın öldüğünü, sırf daha şerefli bir yaşama arzusunda olan insanlara karşı büyük bir zulüm işlendiğini belirtti. Fransa`nın, çıkar amaçlı olduğu için, hemen Mali`ye müdahalesini eleştiren Şeybani, dünyanın önde gelen devletlerini Suriye`de yaşanan büyük insanlık dramı karşısında suskun kalmakla suçladı.

Merasimde daha sonra eller açıldı ve uzun uzun, gözyaşları içerisinde dua yapıldı. Yapılan dualara hep bir ağızdan `amin` diyen cami avlusunu dolduran kalabalık, olaysız bir şekille dağıldı.

Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir