• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Tatvan Belediyesi’nden 180 milyonluk alt ve üstyapı projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Geylani, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İlçenin en işlek ve en büyük caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde yürütecekleri alt ve üstyapı için ilk kazmayı önümüzdeki günlerde vuracaklarını belirten Geylani, yapılacak çalışmaların 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

“Türkiye’nin devam eden en büyük altyapı projelerinden birini yapıyoruz”

Tatvan Belediyesi olarak ilçe merkezinde yürütecekleri alt ve üstyapı çalışmalarını 27 ayrı ekiple eş zamanlı olarak yürüteceklerini belirten Geylani, “İlçemizdeki en işlek ve en uzun caddesinin başında Cumhuriyet Caddesi geliyor. Tatvan Belediyesi olarak bizler bu caddemizdeki gerekli alt ve üstyapı çalışmalarını gerçekleştirmek için kolları sıvadık. Projenin finansmanı iller bankası üzerinden çekilen kredi ile yapılıyor. Yaklaşık maliyeti 180 milyon lirayı buluyor. Maliyetin tamamı Tatvan Belediyesi tarafından karşılanacak. Burada hiçbir hibe ve destek yok. Bu çalışmalar kapsamında önümüzdeki günlerde ilk kazmayı vurmuş olacağız. Toplam 27 ayrı ekiple yapacağımız bu çalışmaları 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Gerçekleştireceğimiz altyapı çalışmalarında başta şebeke suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve doğalgaz hatları başta olmak üzere çok yönlü bir çalışma yapmış olacağız. Altyapıdaki bu çalışmalarımızın tamamlanmasının hemen akabinde ise, karayolları tarafından gerekli üstyapı çalışmalarına ivedilikle başlamış olacak. Karayollarının üst yapıdaki çalışmalarını tamamlamasının ardından ise, belediyemiz tarafından yine çevre düzenlemesi ve ışıklandırma başta olmak üzere gerekli üstyapı çalışmaları da kısa sürede tamamlanmış olacak. Genel itibariyle Cumhuriyet Caddesi'nde başlatmış olduğunuz tüm çalışmaları 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Ben şimdiden başlatacağımız bu çalışmanın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, çalışmayı yürütecek olan ekiplerimize de çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.

“Bu seneki hedefimiz altyapıyı yüzde 90 tamamlamak”

bu yıl altyapıyı yüzde 90 tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Geylani, şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde yüzde yirmi ikisi tamamlanan altyapıda bugün yaptığımız çalışmalarla yüzde 60'a ulaşmış durumdayız. Ancak karayolları tasarrufunda olan Cumhuriyet Caddesi bu yüzden biraz gecikti. Aslında altyapının ilk olarak Cumhuriyet Caddesi’nden başlaması gerekiyordu. Malumunuz Cumhuriyet Caddesi D300 yol ağı üzerinde olup, karayollarına bağlı bir yol. Gerekli izinler bir türlü alınamamış. Biz bu izinleri geçen sene aldık. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile gerekli protokolleri de yaptık. En geç 1 Nisan'da başlaması gereken altyapı çalışması Covid-19 tedbirlerinden ötürü ertelemek durumunda kalmıştık. Nisan'da yapılan toplantıda 1 Haziran da normalleşme süreciyle birlikte buraya başlayacağız. Bu cadde geçiş güzergâhı olduğu için sıkıntılı olacak. Bu nedenle burada zahmetli bir işe giriyoruz. Yapılan altyapı çalışmasının toplamı 150 kilo metre kanalizasyon ve 172 kilo metre içme suyu, 10 kilo metre yağmur suyu drenaj ve doğalgaz hatlarının çalışması yapılacak. Toplam 5 ayrı noktadan başlanacak ayrı ekipler ayrı noktalarda çalışacak ve ilave 2 ekip daha bulunacak. Eş zamanlı çalışılacak mahallerde de ayrıca ekiplerimiz çalışmalarını sürdürecek. Altyapısı biten mahallerde hemen üstyapı çalışmalarına başlanacak. Kaldırım peyzaj ve aydınlatma çalışmaları da Cumhuriyet Caddesi’nde yapılacak. Aynı zamanda bu işlemler sahile inen yollarda da uygulanacak. Tahminen 4-5 ay sürecek bu çalışmalar. Çalışmaları tamamlanan yollarımız parke ile kaplanacak.” (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir