• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tel Abyadlılara yeni kimlik veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekatı” ile kontrol altına alınan bölgede, Resulayn’dan sonra Tel Abyad’da kurulan Nüfus Müdürlüğü, her gün yüzlerce kişinin yeni kimlik kartlarını düzenleyip, teslim ediyor.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) tarafından hizmet vereceği binası onarılan ve tefriş edilen Tel Abyad Nüfus Müdürlüğüne yeni kimlik kartlarını almak için başvuranlar, kayıtlarının tamamlanmasının ardından birkaç dakika içinde yeni kimliklerine aldı.

Tel Abyad Mahalli Meclisi Tanıtım Kartı adıyla hazırlanan kimlik kartları, Türkiye’den temin edilen yerli yazılımlar kullanılarak, fotoğraf ve biometrik verilerle kayıt altına alınıyor.

Suriyeli personelin çalıştığı Tel Abyad Nüfus Müdürlüğü sorumlusu Gazi El Hasan, “Nüfus Müdürlüğümüzün açılışı yapıldı. Suriyeli kardeşlerim müracaat edince, kimlik bilgileri ve bir fotoğrafla düzenlediğimiz kimliklerini en kısa sürede kendilerine teslim ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ve Şanlıurfa Valiliğine bu güzel çalışmaları hayata geçirdikleri için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir