• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Batman Üniversitesi’nden imkânı olmayan öğrencilere teknik destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Küresel salgın haline gelen Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında, örgün öğretime ara verilerek uzaktan eğitime başlanan bütün üniversitelerde; Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) almış olduğu kararlarla birlikte dönem sınavları da dijital imkânlar kullanılarak uzaktan öğretim yoluyla yapılacak. 

YÖK’ün aldığı dönem sonu sınavlarının yüz yüze gerçekleştirilmemesi, bu sınavların dönem içinde olduğu gibi çevrim içi dijital imkânlar veya ödev proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılması kararı doğrultusunda internet altyapısı ve yeterli teknik imkânı olmayan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için bir dizi çalışma başlatıldı.

YÖK’ün tüm üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak sunduğu 6 GB internet tanımlamasının ardından Batman Üniversitesi de öğrenciler için çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında Batman Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra kentte ikamet eden farklı üniversitelerde okuyan internet altyapısı, yeterli teknik imkânları bulunmayan öğrencilerin uzaktan yapılacak sınavlara kesintisiz katılabilmelerini sağlamak için, üniversitedeki teknolojik ve dijital imkânların tamamını öğrencilerin kullanımına açtı.

Batman’da ikamet eden ve herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin eğitimlerinin kesintiye uğramaması için imkânlarını seferber eden Batman Üniversitesi, bu kapsamda Merkez Külliye, Batı Raman Külliyesi ve ilçe meslek yüksekokullarındaki bilgisayar ve kaynakları da bu süreçte bütün üniversite öğrencilerinin hizmetine sundu.

Öğrenci kimliklerini ibraz eden tüm üniversite öğrencileri kendi hizmetine sunulan kütüphane, bilgisayar, internet, teknolojik ve dijital imkânlardan yararlanabilecek.

Üniversitelerin bilim ve ilim yuvaları olduğunu belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, üniversite kapılarının her alanda öğrencilere açıldığını söyledi.

Öğrencilerden ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Rektör Durmuş, “Coronavirus'le mücadelede dünyaya örnek olan ülkemizde de inşallah bu süreç bir an önce sona erer ve öğrencilerimize kavuşuruz. Öğrencilerimize kavuşacağımız günlerin özlemini yaşıyoruz.” dedi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir