• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
Sosyal medyada imamlara ve Ezan-ı Şerif'e alçak saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmamlara ve müezzinlere “köpek” diyen ve ezanı “korkunç ve rahatsız edici bir sesle” “Arapça bir şeyler” şeklinde tanımlayarak aşağılayan bazı kişilerin yeni provokasyonlar peşinde olduklarını kaydeden Kaya, milleti birbirine düşürmeye çalışan kesimlerin halkın huzurunu bozmaya çalıştığını söyledi.

Kısa süre önce de İzmir’de merkezi ezan sistemine girilerek çeşitli camilerin hoparlöründen İtalyan marşı çalındığına dikkat çeken Kaya, bu provokasyonun arkasındaki kişilerin bulunamamış olmasının düşündürücü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sosyal paylaşım sitesinde Burhaniye Belediyesi Başdanışmanı E.B olduğu iddia edilen kişinin profiliyle ‘Biraz önce yine, Akepe’nin emir komutasında çalışan diyanetin paralı köpekleri imamların anırdığı Arapça bir takım ilan ve ifadeler ile rahatsız oldum. Ne söylendiğini anlamadığım gibi, korkunç ve rahatsız edici bir sesle şok oldum. Bir yaratık, anım-anım bağırdı, sonra da bir takım Arapça bir şeyler söyledi.’

Diyanet Hizmet Kolunda faaliyet gösteren bir sendika olarak bu paylaşımı şiddetle kınıyorum. Bu paylaşım Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş amacına aykırıdır. İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar, toplumu dini konularda aydınlatan ve rehberlik yapan din görevlileridir. Görevlerini en ücra köşelerde zor koşullarda yerine getiriyorlar. Bu iğrenç ifadeleri kesinlikle hak etmiyorlar. Bu paylaşım da dini değerlere, imam ve müezzinlere karşı bir nefret söylemi var. Bu nefret söyleminin amacı toplumu karşı karşıya getirmektir. Dini değerlerimizin üzerinden şimdi de imam ve müezzinlerimizin aşağılandığını, toplum nazarında onurlarının rencide edilmeye çalışıldığını görüyoruz. Paylaşımda görülen kin ve nefret söylemi milletin birbiriyle olan bağlarının koparılmasına, ülkemizin karışmasına ve birilerinin bu kaostan yararlanmasına dönük, akılsızca yapılmış bir provokasyondur. Bu provokasyonu yapanlar bu millete düşmanlık etmektedir. Ülkemizi karıştırmak isteyen kim olursa olsun haindir. Bu paylaşımda bir provokasyon seziyoruz. Kim düğmeye bastıysa bulunmalıdır. Diyanet Hak ve Adalet Sen olarak vatandaşlarımızı provokasyona karşı uyarıyoruz. Sağduyulu olun. Bunu yapanların cezasını devlet versin. Oyuna gelmeyin ve öfkeyle hareket etmeyin. Ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı birbirimize kenetlenmiş olarak karşı çıkalım. Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz: Bu paylaşımı yapan ve yaptıranlar bulunsun. Arkasında kimlerin olduğu açığa çıksın.”  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir