• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırı Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi Hemotoloji Kliniğinde gören yapan hemşire Raiba Yeşil Önal, Gülay Ateş, hemşir Emrullah Sevim ve personel Veysi İlhan, klinikte yatarak tedavi gören bir hastanın 4 yakını tarafından biri öğretmen, biri de hemşire olan B.A, S.Z ile polis A.K. A, Uzman Çavuş O.U tarafından darb edildiği iddiaları üzerine Sağlık-Sen ve Ses Diyarbakır Şubeleri yaptığı basın açıklamaları ile olayı kınadı.

 

Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikleri önünde yapılan ilk basın açıklamasını Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Nurhak Ensarioğlu, arkadaşlarının sözlü ve fiziki saldırıya uğradığını hatırlatarak Sağlık Sen olarak çirkin olayı kınadığını açıkladı.

 

Türkiye`de 2002 yılında uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm programıyla beraber sağlık çalışanlarının iş yükünün Avrupa`daki meslektaşlarına göre altı kat artığını ileri süren Ensarioğlu, \"Sağlık çalışanları ağır ve yorucu çalışma koşullarına rağmen övgüyü hak ederken, yanlış sağlık politikaları nedeniyle şiddete maruz kalmaktadırlar. Sağlık sistemindeki bütün aksaklıkların sorumlusu olarak maalesef sağlık çalışanları gösteriliyor. Sağlık çalışanlarıyla vatandaş karşı karşıya getiriliyor\" dedi.

 

Ensarioğlu, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet ve hakaretlerin rutin bir hal aldığını belirterek, akşam saatlerinde Dicle Üniversitesi Hastaneleri hematoloji servisinde 3 hemşirenin fiziksel saldırıya uğrayıp darp edildiğini söyledi.

 

Ensarioğlu, hastanelerde meydana gelen şiddet olaylarının tekrarlanmaması için şu önerilerde bulundu:
-Güvenlik görevlilerinin sayısının ve işlevselliğinin artırılması gerekmektedir.
-Çalışana yapılan saldırılarda idare konuya hukuk ve adalet ölçüsünde yaklaşmalı
-Şiddetin son bulması, tekrar yaşanmaması için ivedilikle caydırıcı cezai yaptırımların uygulanması gerekmektedir.
-Hasta ziyaretleri konusunda radikal kararlar alınmalıdır.
-Şiddet olaylarının önlenmesi ve sürecin yönetilmesi için özel birimlerin oluşturulmalıdır.
-Eğitim ve öğretim kurumlarında Şiddet olgusunu yok edecek önlemler müfredata alınmalıdır.

 

Ses Diyarbakır Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Hasan Aktaş, ise Türkiye`de son yıllarda şiddet vakalarının dozunun giderek arttığını belirterek, araştırma yapan ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından rapor edildiğine dikkat çekti.

 

Aktaş, daha sonra basın açıklmasını, \"Sağlık alanında yaşanan bu ve buna benzer şiddet olayları hafızalarımızda canlılığını korurken yine dün akşam saatlerinde DÜTF`de Hematoloji servisinin Yoğun Bakım Ünitesinde çalışan dört meslektaşımızın görgü tanıklarının ifadeleriyle servise silahla giren ve yoğun bakımda yatan Kazım Uslu adındaki hastanın yakınları olduğunu söyleyen aralarında ikisi polis, biri asker, biri öğretmen ve maalesef alanımızda çalışan biri hemşire olduğunu söyleyen beş kiş tarafından darp edildiğini öğrendik1\" ifadeleri ile sürdürdü.

 

Aktaş daha sonra yetkililere seslenerek, \"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete caydırıcı düzenlemelerin yasalaşmasını, alınacak önlemlerin de samimi ve sonuç alıcı olmasını istiyoruz\" dedi. (Osman İçli- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir