• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
İl Milli Eğitim Müdürleri Van`da Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Şişli Öğretmenevi`nde düzenlenen ve iki gün sürecek olan toplantıya, Hakkari, Bitlis, Bingöl, Muş, Siirt ve Şırnak illerinin milli eğitim müdürleri ile ilçe milli eğitim müdürleri katıldı. Toplantıda bir hoş geldin konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Bölge İstişare toplantısının Van`da yapılması nedeniyle büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. İkincisi düzenlenen Bölge İstişare Toplantısında eğitim yönünden hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisine girmeleri hesabıyla merkez ve taşra teşkilatı ile bir araya geldiklerini belirten Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Birol Ekici, toplumların kalkınmasında eğitimin çok önemli bir yerinin olduğuna vurgu yaptı. Gelir artışının sağlanışında, işsizliğin azaltılmasında, ekonomik ve siyasi istikrarın sağlanmasında, demokratikleşmede toplumların eğitim sürelerini arttırdığına dikkat çeken Ekici, \"2011 yılında kalkınmada üçüncü olan ülkemiz, eğitim teknolojisinin öğrencilere iletilmesi konusunda da dünyaya örnek teşkil edilecek uygulamalar yapıyor\" dedi.


Öğrencilere iyi bir öğretmen sağlanılması ve dolayısıyla daha kaliteli eğitim verilmesi amacıyla norma kadro doluluk oranının ülke genelinde yüzde 85, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde ise bu oranın yüzde 92 ye çıkarıldığını ifade eden Ekici, son atamalarda 67 bin öğretmenin özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine atandığını söyledi. İlk defa 2013 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarısında bir uygulamaya geçileceğini dile getiren Ekici, \"İkinci dönemle birlikte sanayi bölgelerinde açılan meslek okullarında okuyan öğrencilere kişi başına 5 bin TL nin verileceğini belirten Ekici, böylelikle öğrencilerin hem bu okullara teşvik edilmesinin sağlanılacağını, hem de daha önce herkesin kafasındaki çocuğun geleceği sorununun ortadan kaldırılacağını söyledi.

 

Konuşmasında okulların artık vatandaşlara da açılması gerektiğini vurgulayan Ekici şöyle konuştu: \"Toplumla kucaklaşmak, onlarla iç içe yaşamak ve onları geleceğe en güzel şekilde hazırlamak istiyorsak bizim sorumluluğumuz, sadece 5 yaşındaki çocuk değil, onun babasını da eğitmektir. Yolda yürürken örnek olmak, kitap okumalarını ve spor yapmalarını sağlamak, bu konuda `Okullar Hayat Olsun` projesi çerçevesinde ilk defa toplumla okul kucaklaştırıldı. Bu bizim eğitim öğretim hizmetimizin en önemli parçalarından biridir. Lütfen okullarımızı mahalleliyle buluşturalım. Gerektiği yerde okullardaki bilgisayarları kullanmalarını, okul kütüphanesinden faydalanmasını, okuldaki spor malzemelerinden yararlanmasını sağlayalım. Bunun için hepinizin elinizden gelen gayreti göstereceğinizden eminim. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum.\" (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir