• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Siyonist işgalciler, Kudüslüleri kendi evlerini yıkmaya zorluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalcilerin yönetiminde olan Kudüs Belediyesi, Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde yaşayan Filistinli Faris el-Halis’i, Mescidi Aksa yakınlarındaki ruhsatsız olduğunu ileri sürdüğü evini yıkmaya zorladı.

El-Halis konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Kudüslülerin ruhsatsız ev yapma dışında başka bir alternatifleri yok çünkü hızla nüfus artıyor ancak buna yönelik uygun yapısal proje haritaları yok. Ve bununla birlikte siyonist işgalcilere bağlı Kudüs Belediyesi, Müslüman Filistinlilere ruhsat vermekten kaçınıyor” dedi.

El-Halis açıklamada, ilgili işgal makamlarından yıkımın yetkililerce yapılmasını talep ettiğinde masrafları karşılamakla tehdit edildiğini belirterek, bunun için kendi evini kendisi yıkma zorunda kaldığını söyledi.

Daha önce de Filistinli Beşir ailesi, belediye ekiplerince "yıkım ücreti" olarak 45.000 şekel para cezası vermekle tehdit edilmesinin ardından yüksek bedeller ödemektense Cebel el-Mükebbir Mahallesi'ndeki evlerini elleriyle yıkmak zorunda kalmıştı.

Kudüslülerin ev yapmak için belediyeden izin almalarının neredeyse imkânsız olduğu Kudüs’te, Filistinlilere ait 20 bin ev "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle işgal rejimi tarafından yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Belediye ekipleri zaman zaman bu evleri yıkıyor ve yıkım masraflarını da Filistinlilere ödetiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir