• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Velioğlu İtalya`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İTALYA - İstanbul Beykoz`da 17 0cak 2000 tarihinde polislerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Hizbullah Cemaati lideri Hüseyin Velioğlu, Mevlana Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Como kentinde erkeklere ve bayanlara yönelik düzenlenen 2 ayrı programla anıldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Velioğlu`nun hayatını kısaca anlatan Mevlana Camii gönüllülerinden Ramazan Gözütok, Hüseyin Velioğlu`nun Üstada benzer bir hayat yaşadığını ve Risale-i Nura vakıf olduğunun altını çizerek ``Hüseyin`in mücadelesi Said`i Nursi`nin mücadelesi gibiydi. Said-i Nursi zamanın padişahlarına İslam`ı haykırdı. İslamsız bir hayatın hiç bir anlamı yoktur. Namaz kılmayanları bedbaht gördü ve hiç korkmadan onlara namaz kılmalarını nasihat etti. Nitekim Üstad`ın İslam`dan taviz vermediğini gören düşmanlar korkuya kapılarak Said-i Nursi`yi zindanlara sürgün ettiler`` dedi.
 
Bir diğer konuşmacı Hamit Gözüağ ise, ``Rehber Hüseyin Şex Said ve O`nun davasını, misyonunu takip eden bir kahramandı. İşte biz gençler de o kahraman Rehber Şehid Hüseyin Velioğlu`nun hayatını, kişiliğini ve cemaat içinde fenafil cemaat olduğunu iyice kavramamız gerekir. Biz gençler rehberimizin davasını yarı yolda bırakmamalıyız. Rehberimiz tıpkı Şex Said`in davasını sahipsiz bırakmadığı gibi, bizler de Rehberimizin biz gençlere emanet ettiği davasını omuzlarımıza yüklemeli ve sahipsiz bırakmamalıyız. Tıpkı bizler de o kahraman gibi ehli hizmet olup cemaat içinde fenafil cemaat olmalıyız`` diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.
 
Program esansında Velioğlu`ndan ilk defa haberdar olan bazı gençler ise duygulu anlar yaşayarak, bizler inşallah bundan sonra onu hocalarımızdan daha iyi öğreneceğiz dediler.
 
Ocak ayında Velioğlu`nun ruhuna okunan hatimler yapılan duayla teslim edildi.
 
Program daha sonra camii gönüllülerinden Serkan Heybettin ve Hamit Gözüağ`ın verdiği yemek ikramıyla son buldu. (Yunus Can - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir