• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Muhalifler Geçici Hükümet İçin Maddi Destek Arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye muhalefet koalisyonunun başkanı geçiş hükümeti için mali yardım vaatlerinin yerine getirilmesi talebiyle İstanbul`daki müzakerelerin ardından Katar`a gitti.

Bir geçiş hükümetinin kalıcı olup olmayacağı yönünde İstanbul`daki toplantıda ciddi anlaşmazlıklar yaşandığı iddia edilirken, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatîb müzakerelerin ortasında Katar`a geçti. İstanbul`daki toplantıya katılan bir Suriyeli muhalif yetkili, geçiş hükümeti konusunda Hatib`in üyeleri ikna edip edemeyeceğinin Katar`daki temaslarına bağlı olduğunu iddia etti.

İstanbul`daki görüşmelerde ana gündem maddesi geçici bir hükümet kurma çalışmaları... Suriyeli muhalifler 28 Ocak tarihinde Paris`te müzakerelerin devam edeceğini açıkladı.

Bazı koalisyon üyelerinin bir geçiş hükümeti için hazır olunmadığı görüşünde. Suriye içinde yeterli faaliyet alanı olmadan ve yeterli uluslararası destek sağlanmadan kurulacak bir hükümetin "felçli doğacağı" iddia ediliyor.

Koalisyondaki en önemli güç olan Müslüman Kardeşler de açıkça bir hükümet kurulmasını desteklemediğini açıklamıştı. Ancak muhalefet kaynakları, bölgesel güçler, özellikle Türkiye ve Körfez ülkelerinin, projeye destek vermesi durumunda İhvan`ın fikrini değiştireceğini öne sürüyor.

Muhalifler bir geçiş hükümetini çalıştırmak için 40 milyon dolara ihtiyaç olduğunu, Muaz El Hatib`in bu maddi desteği sağlamaya çalıştığını ekliyor.

Türkiye temsilcisi atandı

Öte yandan, Geçen yıl sonunda kurulan Suriye Ulusal Koalisyonu, Türkiye temsilciliği görevine ülkenin eski Enerji Bakan Yardımcısı Abdo Hüsameddin`i atadı. Ulusal Koalisyon İstanbul ofisi açılarak faaliyete başladı

Merkez ofisi Mısır`ın başkenti Kahire`de olan SUKO daha önce Fransa ve İngiltere`ye temsilciler atamış bu iki ülke temsilcilere, `Büyükelçi statüsü` vermişti. Ancak Ankara`nın SUKO ofisine böyle bir misyon vermesi öngörülmüyor.

dünya bülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir