• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
ABD YANIYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Minneapolis’te polis şiddetine maruz kalarak hayatını kaybeden George Floyd için birçok kentte protesto gösterileri düzenleniyor.

Minneapolis’te 20.00'den sonra sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen gösteriler sürdü. Yağma ve şiddet olaylarının yaşandığı kentte polis biber gazı kullandı, göstericilere çok sert müdahale etti. Kentte, gösterilerin hafta sonu da devam etmesi bekleniyor.

Georgia eyaletinin Atlanta kentinde de gerilim tırmanıyor. Protestocular şehir merkezinde bir polis aracını ateşe verdi, bir restoranı da yaktı.

Başkent Washington’da düzenlenen gösterilere yüzlerce protestocu katıldı. Beyaz Saray’a yürüyen protestocular, "nefes alamıyorum" sloganları attı. Brooklyn'de göstericiler polisle çatışırken, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

New York’un Brooklyn semtinde de gösteriler düzenlendi. Zaman zaman arbedenin yaşandığı gösterilerde polis, göstericilere göz yaşartıcı gaz sıktı.

Teksas eyaletinin Houston kentinde de binlerce kişi Belediye Binası önünde gösteri düzenledi.

Kentucky eyaletinin Lousville kentinde de devam eden gösterilerde yüzlerce eylemci, gösteri yaptıkları yerde bir araya gelerek polisi protesto etti.

Colorado eyaletinin Denver kentinde düzenlenen gösterilere şiddet karıştı. Şu ana kadar 3 polis yaralandı, 13 kişi gözaltına alındı. "Floyd için adalet", "nefes alamıyorum" ve "polis şiddetine hayır" gibi sloganlar atan göstericiler, Floyd'un ölümünde sorumluluğu olan tüm polislerin yargılanması taleplerini dile getirdi.

California eyaletinin San Jose kentinde de yüzlerce kişi 5 şeritli bir otobanı kapattı.

Las Vegas’ta da göstericiler yürüyüş yaptı. 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir