• DOLAR 32.341
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2238.43
  • ...
ASİM: Camilerimiz 5 vakit cemaate açılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun bir zamandan bu yana dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık nedeniyle toplumsal hayatın sekteye uğradığı belirtilen açıklamada, normalleşme sürecinde camilerde 5 vakit cemaatle namaz kılınması gerektiğini belirtildi.

Açıklamasında camilerden ayrı kalmanın kendilerini derinden yaraladığını ancak olağanüstü gelişmeler sonrasında bu durumu kabullenmek zorunda kaldıklarını belirten ASİM, normal hayata dönüş planlarında camiler konusunda alınan kararın yeterli olmadığını kaydetti.

ASİM Açıklamasında, "Camilerimizin gerekli tedbirler alınmak suretiyle 5 vakit cemaate açık olması, belediyelerin camilerde gerçekleştirdikleri temizlik ve hijyen çalışmalarını daha da artırması, cami imamlarının toplumun önder ve lideri olarak camilerin de daha fazla vakit geçirip irşad görevini yerine getirmesi, geçtiğimiz günlerde yaşanan ahlaksızlığın yeniden yaşanmaması ve ortadan kaldırılabilmesi için camilerimizin merkezi ezan ve vaaz sisteminin camilerimizden derhal kaldırılmasını” talep etti.

Virüsün daha hızlı yayılabileceği kalabalık ortam ve mekanların açılacak olmasına rağmen camilerin kapalı olmasını içlerine sindiremediklerini vurgulayan ASİM, "Bir an önce bu garip durumun bertaraf edilmesini ve gerekli önlemler alınarak camilerimizin 5 vakit cemaatle namaza açılmasını istiyoruz. Bu alelade bir istek değil, toplumu birleştirecek bir zorunluluktur.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir