• DOLAR 32.34
  • EURO 35.197
  • ALTIN 2247.142
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İhtiyaç dışında kimsenin altın alamaz hale geldiğini belirten Batmanlı kuyumcular, bu durumun hem kendilerini hem de vatandaşları olumsuz yönde etkilediğini belirttiler.

 

En büyük sıkıntılarının altın fiyatlarındaki dalgalanma olduğuna işaret eden kuyumcular, düğün sahiplerinin bile artık altın kiralayacak duruma geldiğini vurguladılar.

Altın piyasasında geçtiğimiz yıllara oranla büyük bir durgunluk yaşandığını dile getiren kuyumcu Eyüp Başaran, "Altın fiyatları çok yükseldi. Çeyrek altın 640 TL, cumhuriyet altını 2 bin 615 TL, yarım altın bin 280 TL, 22 ayar gram altın ise 357 TL olmuş durumda. Bizim en çok sıkıntı çektiğimiz durum piyasaların dalgalı olmasıdır. Her gün altın fiyatının değiştiğine şahit oluyoruz. Fiyatların sürekli yükselmesinden dolayı bu durumu müşterilerimize izah etmekte zorlanıyoruz. Müşterilerimiz her gün fiyatların değişmesine tepki vermeye başladılar.” dedi.

Vatandaşların düğünlerde altın kiraladıkları bir döneme geldiğini belirten Başaran, “Bizden kiralayan yok ama komşularımızdan duyuyoruz, insanlar artık düğünlerinde altın kiralayacak duruma düştü. Yeni evleneceklerin Allah yardımcısı olsun. Biz altıncılar olarak altın fiyatlarının düşmesini temenni ediyoruz. Çünkü fiyatlar düşerse bizim de işimiz olur.”  diye konuştu.

"Yatırım için altın alınıyor"

Altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı kimsenin ihtiyaçları dışında altın alamadığını vurgulayan kuyumcu Salih Taşan, “Virüsten dolayı düğünlerin 11 Temmuz'a kadar ertelenmesi işlerimizi çok etkiledi. Altın fiyatlarının yükselmesinden dolaylı da işlerimiz durdu. Biz kuyumcuların kar payı aynıdır. Altın fiyatları ne kadar düşerse bizim için daha iyidir. Şu anda altın alanlar yatırım için alıyor. Başka altın alan yok. İhtiyaçtan dolayı herkes elindeki altını satıyor.” ifadelerini kullandı.

"Veresiye verecek gücümüz kalmadı"

Başka bir kuyumcu Mehmet Çelik ise şunları söyledi: “Virüsten dolayı işlerinin düşmesi nedeniyle kendi kiralarını bile çıkaramayan kuyumcular var. Kuyumcuların ne kadar paraları dışarda varsa bu süreç nedeniyle kimse bize getirmiyor. Bizde olan emanet altınları da herkes almaya geliyor. Virüs nedeniyle düğünlerde yapılmayacağı gibi gözüküyor. Biz de zor durumda olduğumuzdan dolayı kimseye veresiye altın verecek gücümüzde kalmadı.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız