• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.432
  • ...
Hafter'in sözcüsü: Libya'da Rus savaş uçağı yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya'nın doğusunu kontrol altında tutan Halife Hafter liderliğindeki "Libya Ulusal Ordusu" (LUO) adlı oluşumun sözcüsü Ahmed el Mismari, Rusya’nın Libya'ya savaş uçağı gönderdiğini kabul etmedi.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Bingazi şehrinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan LUO sözcüsü Mismari, ABD’nin Rusya’ya yönelik suçlamasının, "Gerçeği yansıtmadığını, Müslüman Kardeşler’e bağlı kanalların ve Türkiye destekli medya organlarının söylentileri olduğunu" iddia etti.

Mismari, "Operasyonlara katılan tüm uçaklar Libya’nındır. Şu an LUO’nun vurucu gücü olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle herhangi bir yabancı uçak desteğini tamamen reddediyoruz." ifadesini kullandı.

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM), geçtiğimiz gün Twitter üzerinden yapılan bir açıklamada, Libya’ya ulaşan Rus savaş uçaklarının Rus ordusu mensupları tarafından kontrol edildiğini ve Libya'ya en az 14 savaş uçağı gönderildiğini açıklamıştı.

Uçakların görüntülerinin de paylaşıldığı açıklamada, Suriye'de Rusya'ya ait Hmeymim Hava Üssü'nden kalkan uçakların ilk olarak Libya’nın doğusundaki Tobruk’a indiği, daha sonra Cufra’daki hava üssüne transfer edildiği belirtilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir